Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me

27. 05. 2016. 16:36 >> 17:46

SJUTRA FINALE LŠ

Posjetioci Portala favorizovali Real

Fudbaleri Reala i Atletika odigraće sjutra u Milanu finalnu utakmicu Lige evropskih šampiona. Posjetioci Portala RTCG prednost su dali "kraljevskom klubu".

Madridski timovi drugi put rivali su u finalu Lige šampiona, nakon što je 2014. godine u Lisabonu uspješniji bio Real. 

Real je kao prvoplasirani, sa pet pobjeda i remijem, završio takmičenje u A grupi, a na putu do finala eliminisao je Romu, Volfsburg i Mančester siti. 

Atletiko je bio najbolji u C grupi, sa četiri pobjede i po jednim porazom i remijem, a do borbe za trofej bio je bolji od PSV Ajndhovena, Barselone i Bajerna. 

Real je deset puta (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002. i 2014) osvajao trofej, a još tri puta poražen je u finalu (1962, 1964, 1981) najkvalitetnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u Evropi. 

Atletiko nema trofej Kupa ili Lige šampiona, a treći put igraće finale. Bio je finalista 1974. i 2014. godine, ali je poražen od Bajerna iz Minhena, odnosno Reala. 

Finalna utakmica na stadionu "San Siro" u Milanu počeće u 20 sati i 45 minuta. 

Čitaoci Portala mahom za Real

Na pitanje našeg Portala - Ko će biti novi šampion Evrope, odgovorilo je skoro tri i po hiljade posjetilaca. Većina smatra da će se fudbaleri Reala popeti na pobjednički tron - 61,3 odsto, dok 38,7 odsto vjeruje u pobjedu Atletika.

Fudbaleri oba tima poručili su da su spremni da zablistaju u sjutrašnjem finalu

 

Meč života za "jorgandžije"

Trener Atletika, Dijego Simeone, uoči sjutrašnjeg finala, izjavio je da će bitka na sredini terena odlučiti pobjednika.

"Utakmica će biti puna tenzije, naročito na početku. Mislim da je Kazemiro ključan u sredini Reala, posebno u odbrani. Vjerujem da će na tom dijelu terena biti odlučen pobjednik. Sviđa mi se što na leđima nosim teret star 113 godina bez trofeja Lige šampiona, volim pritisak", rekao je Simeone na konferenciji za medije u Milanu, prenosi Tanjug.

Sjutrašnji meč imaće poseban značaj za Fernanda Toresa, poniklog u Atletiku, koji mašta o trofeju protiv ljutog gradskog rivala.

"Osvajao sam trofeje sa Čelsijem, reprezentacijom Španije, ali ovo je nešto drugačije. O ovome sam sanjao kao dječak, jedva čekam da počne utakmica. Moramo da budemo ujedinjeni, da "ginemo", jer samo tako možemo do uspjeha", poručio je Tores.

Kapiten Atletika Gabi rekao je da je pred njegovom ekipom najvažniji meč u životu.

"Oduvjek smo imali velike snove, a sjutra je ogroman dan za nas. Jedan meč nas dijeli od titule i siguran sam da ćemo se sjutra radovati", zaključio je Gabi.

Bejl: Kao tim smo sada puno bolji

Fudbaler Reala Geret Bejl rekao je danas da je trener Zinedin Zidan odmah po dolasku u klub igračima dao slobodu na terenu, što je i rezultiralo nizom pobjeda.

"Sada igramo sa više samopouzdanja, sa puno više slobode. Očito je da svi igramo bolje, ne samo ja, nego i ostali igrači. Vjerujemo da će se to odraziti i u finalu Lige šampiona i da ćemo osvojiti trofej", rekao je Bejl za agenciju Hina u sportskom centru Reala, gdje je organizovan otvoreni dan za medije, prenosi Beta.

Velšanin je istakao da svi igrači Real Madrida jedva čekaju utakmicu i naveo da im je od januara, kada je Zidan na klupi zamijenio Rafaela Beniteza, poraslo samopouzdanje.

"Vjerujem u pobjedu jer sada definitivno imamo više slobode da se izrazimo se na terenu. Kada s takvom slobodom, i samopouzdanjem koja ide uz nju, izađeš na teren, ostvariš najbolji rezultat. To smo posebno dobro mogli vidjeti u drugom dijelu sezone. To je razlog zašto je naša igra sada bolja nego u na početku", rekao je Bejl.

Kada se govori o Real Madridu, govori se uglavnom o pojedincima, dok Atletiko krasi kolektiv, ali Bejl navodi da i oni sada više izgledaju kao tim.

"Kao tim smo sada puno bolji. Ovo je naš najbolji trenutak, nalazimo se u najboljoj formi do sada i definitivno se osjećamo kao cjelina, kao tim. Dakle, ostaje nam samo da pobjedimo u subotu", zaključio je Bejl.

*VIDEO: Dolazak madridskih timova u Milano:

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније