Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me

28. 05. 2016. 08:51 >> 10:23
1

VEČERAS FINALE

Real i Atletiko biju bitku za LŠ

Fudbaleri madridskog Atletika i Reala večeras će na San Siru odigrati finale Lige šampiona.

 

Madridski timovi drugi put rivali su u finalu Lige šampiona, nakon što je 2014. godine u Lisabonu uspješniji bio Real.

Real je kao prvoplasirani, sa pet pobjeda i remijem, završio takmičenje u A grupi, a na putu do finala eliminisao je Romu, Volfsburg i Mančester siti.

Atletiko je bio najbolji u C grupi, sa četiri pobjede i po jednim porazom i remijem, a do borbe za trofej bio je bolji od PSV Ajndhovena, Barselone i Bajerna.

Real je deset puta (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002. i 2014) osvajao trofej, a još tri puta poražen je u finalu (1962, 1964, 1981) najkvalitetnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u Evropi.

Večerašnja utakmica biće treće finale LŠ za Atletiko, nakon što su prethodna dva (1974. i 2014) izgubili od Bajerna i Reala.

Trener Atletika, Dijego Simeone, uoči sjutrašnjeg finala, izjavio je da će bitka na sredini terena odlučiti pobjednika.

"Utakmica će biti puna tenzije, naročito na početku. Mislim da je Kazemiro ključan u sredini Reala, posebno u odbrani. Vjerujem da će na tom dijelu terena biti odlučen pobjednik. Sviđa mi se što na leđima nosim teret star 113 godina bez trofeja Lige šampiona, volim pritisak", rekao je Simeone na konferenciji za medije u Milanu.

Naš Stefan Savić, prema španskim medijima, biće u startnih 11.

Novinare je najviše zanimalo da li će Ronaldo nastupiti nakon povrede. Trener Reala, Zinedin Zidan kazao je da Portugalac osjeća bol, ali da će igrati.

“Biće na terenu i posvećen 100%. Osjeća malo bola, ali to nestaje kada se igra finale LŠ”, naveo je Zizu.

On je dodao da će večerašnje finale biti veoam teško za Real, ali da su za to spremni.

“Imali smo dvije sedmice za pripremu, i igrači jedva čekaju početak meča. Igrači su u istom raspoloženju kao prije dvije godine u Lisabonu. Naporno smo radili da bi stigli dovde”, kazao je Francuz.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније