Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 05. 2016. 23:38 >> 01:59
7

HUANFRAN TRAGIČAR

Real nakon penala do 11. titule

Real Madrid je savladao gradskog rivala Atletika u finalu Lige šampiona na "San Siru" nakon penal serije (5:3) i osvojio 11. titulu prvaka Evrope. Tragičar meča bio je Huanfran koji je pogodio stativu u devetoj seriji, da bi Ronaldo lako prevario Oblaka i označio veliko slavlje u bijelom dijelu Madrida. Regularni dio meča završen je rezultatom 1:1 (1:0), a u dodatnih pola sata nije bilo golova. Atletiko je promašio penal i u regularnom dijelu, pošto je Grizman pogodio prečku. Prethodno je Real poveo golom Ramosa u 15. minutu, a produžetke je izborio Karasko golom 10 minuta prije kraja. Stefan Savić je igrao cijeli meč i sa izuzetkom prvih pola sata pružio odličnu partiju.

Real je tako drugi put u posljednjih tri godine savladao gradskog rivala, koji je izgubio i treće finale u klupskoj istoriji.

Real je mnogo bolje ušao u meč i već u šestom minutu imao zicer. Oblak je sjajno odbranio udarac Benzeme sa pet metara, ali je slovenački golman bio nemoćan devet minuta kasnije.

Kros je izveo slobodnjak sa lijeve strane, Bejl je prebacio loptu glavom na peterac, gdje je Ramos dobio duel sa Savićem i poslao loptu u mrežu. Defanzivac "merengesa" bio je u ofsajdu, ali se Klatenburg nije oglasio.

To je bio rezultat poluvremena, a Atletiko je odlično otvorio drugih 45 minuta, pošto je već nakon nepun minut igre u nastavku stigao do penala. Pepe je oborio Toresa, a Klatenburg pokazao na bijelu tačku.

Međutim, Grizman je pogodio prečku, pa je Real preživio. Real je u razmaku od 70. do 79. minuta imao šansu da riješi meč, ali je Oblak nadmudrio Benzemu i Ronalda, a Savić izbacio loptu sa gol linije nakon udarca francuskog asa sa 10-metara.

Kazna je uslijedila deset minuta prije kraja. Gabi je sjajno proigrao Haunfrana na desnoj strani, ovaj iz prve poslao oštru loptu na peterac, a tamo je natrčao Karasko i zakucao je u mrežu 1:1.

U produžecima najbolju priliku imao je Ronaldo u 95. minutu. Kros je izveo korner sa lijeve strane, a Portugalac sa pet metara loše zahvatio loptu glavom i šansa je propala. U nastavku su obje ekipe djelovale umorno, pa su o pobjedniku odlučili penali.

Igrači su bili sigurni do devete serije, kada je Huanfran pogodio stativu, što je kaznio Ronaldo. Poslao je Oblaka u jednu, a loptu u drugu stranu za veliko slavlje "kraljevskog kluba".

TOK MEČA:

Penal serija:

Ronaldo je pogodio i donio Realu 11. titulu prvaka Evrope !

Huanfran je pogodio stativu, Real blizu titule...

Ramos je bez problema prevario Oblaka.

Saul rutinski 3:3.

Bejl je lako prevario Oblaka 3:2.

Gabi više nego siguran 2:2.

Marselo siguran, Real opet vodi 2:1.

Grizman se iskupio za promašeni penal u regularnom dijela - Navas u jednu, a lopta u drugu stranu 1:1.

Vaskez je realizovao penal, Real je poveo u penal-seriji 1:0.

Produžeci:

Završeni su produžeci, penali će odlučiti prvaka Evrope.

119' Dobra prilika za Real, ali je Gabi u posljednjem trenutku izblokirao Ronalda.

116' Posljednja izmjena na meču, Tomas je ušao u igru umjesto Kokea.

Pepe je požutio zbog faula nad Gabijem.

109' Felipe Luis je morao da napusti igru zbog povrede, mijenja ga Lukas Ernandes.

Počeo je drugi produžetak.

Kraj prvog produžetka.

95' Ronaldo je loše šutirao glavom, nakon kornera Krosa.

93' Pokušao je Kazemiro sa skoro 30 metara, bez problema za Oblaka.

Počeli su produžeci.

Regularni dio utakmice:

Kraj regularnih 90 minuta, igraće se produžeci.

Ramos je dobio žuti karton u nadoknadi, jer je oborio Karaska i spriječio kontru Atletika. I Gabi je dobio opomenu, zbog protesta.

80' Real je kažnjen za promašaje - Karasko je zakucao loptu sa tri, četiri metra, nakon sjajnog ubacivanja Huanfrana sa desne strane.

79' Dvije velike šanse za Real u 60 sekundi. Oblak je nadmudrio Ronalda, a potom je Savić izbacio loptu sa gol linije, nakon šuta Bejla.

77' Zidan pravi drugu izmjenu. Vaksez mijenja Benzemu.

70' Benzema je propustio meč loptu. Francuz je prošao po desnoj strani i izašao sam ispred Oblaka, ali mu je slovenački golman odlično skratio ugao i odbranio udarac.

Tores je zaradio žuti karton zbog faula nad Ramosom.

58' Odlično je Karasko probio po lijevoj strani i centrirao u sredinu, a Saul sa 13,14 metara šutirao pored gola.

54' Savić je imao sjajnu šansu nakon kornera i gužve u šesanestercu, ali je sa četiri, pet metara slabo reagovao i šutirao pored gola.

52' Prinudna izmjena u Realu. Povrijeđenog Karvahala mijenja Danilo.

47' Grizman je promašio penal - Francuz je pucao snažno po sredini i pogodio prečku! Prethodno je Pepe srušio Toresa u šesnaestercu...

Počelo je drugo poluvrijeme. Izmjena u Atletiku - Karasko je ušao u igru umjesto Fernandeza.

Kraj prvog dijela.

42' I treći put u posljednjih deset minuta pokušao je Grizman. Šutirao je sa 17,18 metara slabijom desnom nogom, lopta je otišla pored gola.

39' Ponovo prijeti Grizman sa distance, Navas siguran.

34' Prvi udarac Atletika u okvir gola. Grizman je pokušao sa 20-ak metara, bio je to lak posao za Navasa.

30' Atletiko je preuzeo inicijativu, ali se Real bez problema brani...

15' Real je poveo i tako naplatio inicijativu. Kros je centrirao iz slobodnog udarca, Bejl prebacio loptu glavom, a Ramos sa četiri, pet metara poslao loptu ispod Oblaka u mrežu. Bila je sumnjiva ofsajd pozicija...

Prvi žuti karton na meču zaradio je Karvahal zbog prekršaja nad Grizmanom.

6' Kakva šansa za Real! Bejl je uputio projektil iz slobodnog udarca, Benzema skrenuo njegov šut, ali je Oblak nogom fenomenalno odbranio. 

Meč je počeo, sudi Englez Mark Klatenburg.

Poslije 18 godina i Predraga Mijatovića, Crna Gora će imati predstavnika u finalu, ovoga puta u liku Stefana Savića, koji će zaigrati u startnoj postavi.

Sastavi:

Real Madrid: Navas, Karvahal, Pepe, Ramos, Pepe, Marselo, Kros, Kazemiro, Modrić, Ronaldo, Benzema, Bejl.

Atletiko Madrid: Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Felipe Luis - Augusto Fernandez, Gabi, Koke, Saul - Grizman, Tores.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније