Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ fscg.me ]

30. 05. 2016. 19:17   >>  19:00 1

VIĐENA GRUPA NOVIH IGRAČA

Tumbaković: Izvukli smo pouku

Seniorska reprezentacija Crne Gore odigrala je u nedjelju treći meč pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića. Poraz u posljednjoj sekundi duela sa učesnikom predstojećeg Evropskog prvenstva donekle je pokvario odličan utisak koji su „sokoli“ ostavili u Antaliji.

Naš selektor ističe da su se „sokoli“ predstavili na jedan lijep način u duelu sa reprezentacijom koja će učestvovati na završnom turniru Evropskog prvenstva.

"Veliku pouku izvukli smo iz ove kontrolne utakmice. Sve ono što je bilo interesantno u ova naša dva okupljanja, u martu i ovo sada, sublimirali smo u nešto što bi trebalo da rezultira na pravi način u septembru. Ovog puta nismo imali tu sreću da budemo kompletni, da kompletna naša ekipa bude na okupu, pa da to što radimo tokom priprema svi kompletni prenesemo na utakmicu. Međutim, nešto što je dobro u cijeloj priiči jeste da je na ovoj utakmici viđena jedna grupa mladih igrača, grupa novih igrača, grupa igrača koja je vrlo malo ili nije igrala u nekom prethodnom periodu... Sad su se na jednoj veoma teškoj i vrlo intersantnoj utakmici, protiv jedne reprezentacije koja ide na evropsko prvenstvo, suprostavili u obliku koji predstavlja pravo zadovoljstvo za trenera", rekao je selektor „hrabih sokola“.

Tumbaković je zadovoljan time što su igrači na pravi način usvojili ono što se radilo tokom priprema i na kontrolnoj utakmici sa B selekcijom.

"Sve ono što se radilo kroz ovih sedam treninga u sklopu priprema za meč sa Turskom i u kontrolnoj utakmici protiv B reprezentacije, momci su prihvatili kao nešto što bi u budućnosti trebalo da bude model i način igre. Istina da je ovoj nekipi nedostaju Savić, Baša, Jovetić, Vučinić, Marušić, Bakić... To su sve igrači koji bi, da su bili u sastavu ekipe, počeli utakmicu sa Turskom. Pojedinci su bili prisutni u trenažnom procesu, pojedinci su to ispratili u martu, pojedinci imaju objektivan razlog zbog kojeg nisu došli, ali su ispratili folozofiju i ideju onoga što će se od njih tražiti i stvara neko uslovno zadovoljstvo. Ono što nije dobro jeste rezultat, jer bi se koliko toliko popravila naša radna atmosfera, ali ja ne vidim razlog da ona bude poremećena. Ono što nam ovog momenta nedostaje jeste vrijeme jer je naše sljedeće okupljanje tek u septembru. Do septembra ćemo pokušati da ispratimo naše igrače a nakon utkamice sam im poželio da budu standardni u klubovima u kojima igraju, da se pripremaju i da već u septembru, na prvoj kvalifikacionoj utakmici, ostavimo jedan daleko bolji utisak", zaključio je selektor Tumbaković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније