Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

22. 05. 2013. 21:20   >>  23:01 23

UZBUDLJIVO FINALE

VIDEO: Budućnost do trofeja nakon drame pod Goricom

Budućnost je u nevjerovatno dramatičnom meču savladala Čelik sa 1:0, golom iskusnog Mitra Pekovića u 91. minutu. Meč je u jednom trenutku bio na ivici prekida, nakon dosuđenog, pa poništenog penala za Budućnost. Igrači i trener Čelika su ušli u teren, desila se i tuča na tribinama, ali je na sreću, sve dobro završeno i utakmica je nastavljena, a Budućnost u nadoknadi došla do prvog trofeja u Kupu u istoriji.

Budućnost je prva došla do velike šanse u 10. minutu. Marko Vukčević je dodao do Flavija, koji je bio sam ispred Banovića, ali je sa desetak metara šutirao preko gola.

Samo tri minuta kasnije, Podgoričani su dobili penal. Dubljević je igrao rukom nakon šuta Flavija, a sudija Dabanović odmah pokazao na bijelu tačku. Međutim, golman Banović je sjajno odbranio udarac Mugoše, pa je ostalo 0:0.

Čelik je potom uzvratio sa dva opasna napada, ali su Nikšićani bili nekonkretni u završnici. Do kraja poluvremena je viđeno po jedno uzbuđenje pred golom Budućnosti i Čelika. Zorić je šutirao glavom, nakon prekida sa tri, četiri metra preko gola, kao i Flavio koji je tukao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla zamalo pored desne stative Banovićevog gola.

Nakon mirnog početka drugog dijela, Budućnost je odjednom došla do još jedne kolosalne šanse. I opet je tragičar Mugoša. Radonjić je na brzinu izveo prekid, uposlio talentovanog napadača, koji je izašao sam ispred Banovića, obišao ga, ali je iskosa sa desne strane poslao loptu preko gola.

Čelik je ostao sa igračem manje u 65. minutu. Aleksandar Dubljević je dobio drugi žuti karton, zbog faula nad Flaviom i ostavio svoje drugove na cjedilu.

Nakon sumnjivo dosuđenog penala za Budućnost, nastala je opšta pometnja na terenu. Đikanović je po ocjeni sudije Dabanovića  faulirao Mugošu, a potom je u teren ušla cijela klupa Čelika, na čelu sa trenerom Bubanjom. Zatim su počeli neredi na tribinama, letjele su stolice sa sjevera, a došlo je i do svađe između navijača Budućnosti i Čelika na zapadnoj tribini.

Nakon svega, utakmica je nastavljena, a sudija Dabanović je preinačio odluku i Budućnost neće dobiti penal. Isključeni su trener Čelika Slavoljub Bubanja i rezervni igrač nikšićkog tima Marko Dževerdanović.

Budućnost je povela u 91. minutu i na korak je od pehara. Marko Vukčević je odlično centrirao sa desne strane, a Peković, iako je odbrambeni fudbaler, lijepo primio loptu u šesnaestercu, i šutem po zemlji pogodio donji lijevi ugao gola Čelika. Meč je produžen za 10 minuta.

Čelik je do kraja hrabro napadao, sa igračem manje, ali je stamena odbrana Budućnosti izdržala sve napade i stigla do trofeja.

 

Izjave trenera Budućnosti Radisava Dragićevića i strijelca pobjedonosnog gola Mitra Pekovića:

Neredi na Zapadnoj tribini:

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније