Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: B.V.

26. 07. 2016. 23:53   >>  23:32

NA BALKANU

Zabavne škole fudbala za 10.000 djece

Oko 10.000 hiljada djece uzrasta od 7-14 godina okupiće se u petodnevnim “Otvorenim zabavnim školama fudbala” koje se u drugoj polovini avgusta istovremeno održavaju u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i na Kosovu.

 

Ovaj humanitarni projekat koji organizuje danska nevladina organizacija CCPA (Cross Cultures Project Association) se koristi zabavnim igrama i pedagoškim zabavnim fudbalom kao konceptom za stimulaciju pomirenja, približavanja i izgradnje mira među zajednicama različitih etničkih struktura.

Škole zabavnog fudbala organizuju lideri i treneri - volonteri, koji su edukovani za rad sa djecom na posebnim seminarima koji se održavaju na nivou svake zemlje i regionalnom nivou. Prvi regionalni seminar za ovogodišnje zabavne škole fudbala održaće se od 4.-6. augusta na Kopaoniku u Srbiji.

“Bio bih, naravno, ponosan otac ako bi moj sin ili kćerka igrali fudbal jednako dobro kao Mesi ili Marta, ali šta je zapravo važno, važno je da su moja djeca srećna, zdravih navika i u društvu dobrih prijatelja. To je upravo svrha Otvorenih zabavnih škola fudbala”, izjavio je osnivač organizacije CCPA i projekta “Otvorenih zabavnih škola fudbala”, Anders Levinsen.

Ovaj projekat je započeo još 1998. godine u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini, a danas živi u skoro svim zemljama bivše Jugoslavije, te u još petnaestak zemalja Kavkaza, Bliskog Istoka i Afrike.

“Projekat na Balkanu finansira UEFA, te lokalne zajednice učesnice projekta. Takođe, značajna podrška ostvaruje se i sa krovnim kućama fudbala, kroz razvoj “Grassroots Football” projekta u zemaljama Balkana”, saopštili su organizatori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније