Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 05. 2013. 18:12 >> 18:13

OPTIMISTA

Gdje je i šta radi Robin Soderling?

Robin Soderling jedini je čovjek koji je uspio da pobijedi Rafaela Nadala na Rolan Garosu, dogodilo se to u osmini finala 2009. godine. Umjesto nastavka sjajne karijere, Šveđanin je već više od godinu i po dana van terena – prvo je dobio mononukleozu, a sada ne uspijeva da se potpuno oporavi od virusa.

"Niko ne može da mi kaže sa sigurnošću koliko će mi biti potrebno da se vratim na teren, to mi najteže pada. Kada sam imao druge povrede, operacija koljena ili slično, doktori su mogli da mi kažu: „Vratićeš se za šest mjeseci“, objašnjava Soderling.

Šveđanin je posljednji meč odigrao još u julu 2011. godine, kada je u finalu turnira u Bastadu pobijedio Davida Ferera.

"Sve je počelo pred Vimbldon 2011. godine, kada me je boljelo grlo i imao sam grzonicu nedjelju-dvije prije turnira. Ti simptomi su se povukli, ali i dalje sam bio umoran. Svu energiju sam istrošio i maltene šest mjeseci nijesam mogao ništa da radim“, priča Soderling.

Soderling se nekako pomirio sa sudbinom da se neće tako brzo vratiti tenisu.

"U početku, iako sam se osjećao jako loše, razmišljao sam kao da igram turnir sljedeće nedjelje. Sada shvatam da je potrebno vrijeme. Jednog dana mogu da treniram 45 minuta, čak i čitav sat i da se osjećam prilično dobro. Sljedeći put pokušam isto i ne funkcioniše. Pokušavam da se oporavljam polako, nije važno da li će biti potrebno dvije ili dvije i po godine, samo da sam maksimalno spreman“, kaže 28-godišnji Soderling.

Iako je po prirodi optimističan, momak iz Tibra spreman je i za najgore.

"Bilo bi tužno ako ne budem uopšte mogao da se vratim tenisu, ali tokom ove pauze shvatio sam da tenis nije čitav moj život. Uvijek bih osjećao da sam završio karijeru prerano, ali srećan sam zbog svega što sam postigao. Moglo je ovo da mi se dogodi kada sam imao 20 godina. Potrebno je da na situaciju gledam iz pozitivne perspektive“, zaključio eje Soderling.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније