Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 02. 2013. 22:50 >> 22:48

DOGOVOR

Klubovi Premijer lige zaustavljaju rast plata

Klubovi engleske Premijer lige složili su se da zaustave stalni rast plata fudbalera, kao i brzo trošenje novca, a to će učiniti putem finansijskih kontrolora i strogih kazni za one koji se ne drže pravila.

UEFA je ove nedjelje upozorila da stalni rast plata i visina transfera ugrožavaju evropske klubove.

Premijerligaši su napravili ovaj dogovor da ne bi propala očekivana dobit od osam milijardi dolara, koliko se očekuje od novog ugovora o televizijskim pravima.

Timovi čije plate prelaze 52 miliona funti moći će da ih povećaju za četiri miliona po sezoni u sljedeće tri godine, ako se taj porast finansira od televizijskih prava.

Klubovi će, takodje, moći da imaju gubitke od 105 miliona funti od 2013. do 2016. godine, što je suma koju su nedavno prekoračili Čelsi, Mančester siti i Liverpul.

Pravila su opuštenija od Finansijskog fer-pleja UEFA, koji tjera timove u evropskim takmičenjima da imaju otprilike isti odnos troškova i zarade u fudbalskim poslovima.

"Klubovi su razumjeli da će prelazak sume od 105 miliona funti donijeti drugu najtežu kaznu u ovom rangu takmičenja, a to je oduzimanje bodova", rekao je izvršni direktor lige Ričard Skadamor.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније