Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2016. 22:55 >> 22:57

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA

Roma eliminisana na "Olimpiku", Ludogorec među elitom

Fudbaleri Roma ove sezone neće nastupiati u najelitnijem klupskog takmičenju, pošto su večeras u revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona poraženi na svom terenu od Porta 0:3, poslije 1:1 u prvom meču. Bugarski Ludogorec ostvario je istorijski uspjeh, nakon što je u revanšu odigrao neriješeno sa češkom Viktorijom Plzenj u gostima 2:2, što mu je bilo dovoljno za plasman u LŠ.

Nakon večerašnjih mečeva dobili smo još pet učesnika elitnog takmičenja. Tri meča igrana su u šampionskoj stazi, dok su dvije utakmice igrane u ligaškoj stazi.

U derbiju plej-ofa Porto je poslije 1:1 na svom terenu savladao Romu u Rimu sa 3:0 na "Olimpiku".

Veliku pomoć gosti su dobili od kapitena domaćina Danijelea De Rosija, koji je isključen u 39. minutu, nakon nespotrenog i pregrubog starta

Portugalski predstavnik poveo je u osmom minutu golom Monteira kome je asistirao Oktavio, a "Vučica" se nekako držala sa igračem manje. Domaći su imali nekoliko prilika da izjednače, ali nakon što je i Emerson isključen u 50. minutu bilo je jasno da se ove sezne na "olimpiku" neće slušati čuvena himna LŠ.

Iskusni fudbaleri Porta su iskoristili brojčanu prenost. Prednost su duplirali u 73. minutu preko Lajuna, a dva minuta kasnije Korona je zatresao mrežu za potpuni potop Rome.

Revanš je nekako preživio Seltik Brendana Rodžersa protiv Hapoel Ber Ševe. Poslije spektakularnog meča u Škotskoj kada je Seltik vodio sa 3:0, Izraelci prišli na 3:2, a domaćin slavio sa 5:2, u revanšu je bilo veoma zanimljivo.

Domaći tim vodio je već u 48. minutu sa 2:0, golovima Sahara i Hobana, ali Seltik je do kraja uspio da se odbrani i ipak izbori prolaz u Ligu šampiona.

Ludogorec je u prvom meču protiv Viktorije Plzenj slavio sa 2:0, a revanš u Češkoj završen je neriješeno 2:2

Domaćin je odlično otvorio meč, već u sedmom minutu Duris je pogodio za 1:0. Ipak, šampion Bugarske je brzo izjednačio, golom Vure u 17. minutu.

U nastavku meča domaćin je pokušavao na sve načine. U 64. minutu Mateju je pogodio za 2:1, ali bio mu je potreban još jedan pogodak. Ludogorec je uspio da se odbrani, a u 96. minutu je i izjednačio i potvrdio plasman u Ligu šampiona, drugi put u posljednje tri godine.

Hapoel Ber Ševa je slavio sa 2:0 (1:0) protiv Seltika i tako za jedan gol ostao bez plasmana u Ligu šampiona, a Izraelci će dugo žaliti za ovom prilikom jer su u 15. minutu imali i šansu da iz penala dođu do pogotka.

Šampion Škotske dobio je prvu utakmicu sa 5:2 i da je Hapoel slavio sa 3:0 Rodžersov Seltik bi bio eliminisan što bi bilo veliko iznanađenje.

Poljska Legija je poslije 2:0 u Republici Irskoj dugo strijepjela, jer je imala gol zaostatka u revanšu sa Dandalkom, ali je nakon gola Kučarčjuka u 92. minutu meča bilo jasno da će tim iz Varšave u Ligu šampiona.

Monako je nakon povoljnog ishoda na "El Madrigalu" u Kneževini savladao Viljareal golom Fabinja iz penala u 91. minutu i tako osigurao mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Rezultati večerašnjih mečeva:

Roma - Porto 0:3 (Monteiro 8, Lajun 73, Korona 75) - (prvi meč 1:1)

Hapoel Ber Ševa - Seltik 2:0 (Sahar 21, Hoban 48) - (2:5)

Legija - Dandalk 1:1 (Kucarčik 90+2 - Benson 19) - (2:0)

Monako - Viljareal 1:0 (Fabinjo (penal) 90+1) - (2:1)

Plzenj - Ludogorec 2:2 (Duriš 7, Mateju 64 - Vura 17, Kafu 90+5) - (0:2)

Srijeda:

APOEL (Kipar) – Kopenhagen (Danska) (0:1)
Rostov (Rusija) – Ajaks (Holandija) (1:1)
Mančester Siti (Engleska) – Steaua (Rumunija) (5:0)
Menhengladbah (Njemačka) – Jang Bojs (Švajcarska) (3:1)
Salcburg (Austrija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) (1:1)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније