Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ O.Z. ]

25. 08. 2016. 18:55 >> 00:02

LESTER IMAO SREĆE

Savić protiv Bajerna, Gvardiola protiv Barse

Sastavi grupa Lige šampiona određeni su danas žrijebom u "Grimaldi forumu" u Monaku. Debitanti su prvak Engleske Lester siti i vicešampion Rusije Rostov, koji je u revanšu plej-ofa bio ubjedljiv protiv Ajaksa 4:1.

Klarens Sedorf, Tijeri Anri, Rud Van Nistelroj i Roberto Karlos su zajedno sa Janom Rašom odredili sastave grupa.

Atletiko Madrid, za koji nastupa crnogorski reprezentativac Stefan Savić, igraće u grupi D, u kojoj je njemački velikan minhenski Bajern, a tu su još šampion Holandije PSV i debitant Rostov. "Kolčonerosi" i Bavarci prošle sezone sastali su se u polufinalu, a iz tog dvomeča kao pobjednik izašao je tim Dijega Simeonea. Simeoneova četa je prošle godine takođe eliminisala PSV, u četvrtfinalu.

Pep Gvardiola će makar jednom ove sezone ići na "Nou Kamp", pošto će Barselona i Mančester siti, koji su se prethodnih sezona sastajali u eliminacionoj fazi LŠ, još jednom ukrstiti koplja u elitnom takmičenju, ovog puta u grupi C. U dosta snažnoj grupi, pored Barse i Sitija, su nekadašnji prvak Evrope Seltik i vicešampion kontinenta Borusija iz Menhengladbaha.

Jedina ekipa u eliti sa Eks-Ju prostora, Dinamo Zagreb, koji je u sezoni 2011/12 postao vlasnik neslavnog rekorda - najgori učinak u grupnoj fazi LŠ, sa svih šest izgubljenih mečeva i gol razlikom -19, ove sezone će pokušati da popravi utisak na evropskoj sceni u duelima s Juventusom, Seviljom i Lionom.

"Stara dama" i Sevilja, prva ekipa koja je preko trofeja Lige Evrope izborila Ligu šampiona, kao i prošle godine igraće u istoj grupi.  

Lester je imao sreće na žrijebu i čini se da može do nokaut faze i još jednog istorijskog uspjeha. "Lisice" će igrati u grupi sa Portom, Brižom i Kopenhagenom.

Real Madrid i Borusija Dortmund vjerovatno neće imati problema u Grupi F, dok će se za prvo mjesto u Grupi A boriti Pari Sen Žermen i Arsenal. 

Ovog puta nema "grupe smrti", pošto je najkvalitetnija ekipa iz trećeg šešira, engleski Totenhem, izbjegao najveće evropske klubove. Vicešamipon Engleske če igrati u grupi E, sa moskovskim CSKA, Bajer Leverkuzenom i Monakom.

Možda najizjednačenija grupa je ona u kojoj su Benfika, Napoli, kijevski Dinamo i Bešiktaš.

Sastavi grupa:

Grupa A: PSŽ, Arsenal, Bazel, Ludogorec

Grupa B: Benfika, Napoli, Dinamo Kijev, Bešiktaš

Grupa C: Barselona, Mančester siti, Borusija Menhengladbah, Seltik

Grupa D: Bajern Minhen, Atletiko, PSV, Rostov

Grupa E: CSKA Moskva, Bajer Leverkuzen, Totenhem, Monako

Grupa F: Real Madrid, Borusija Dortmund, Sporting, Legija

Grupa G: Lester, Porto, Klub Briž, Kopenhagen

Grupa H: Juventus, Sevilja, Lion, Dinamo Zagreb

Prvo kolo Lige šampiona na programu je 13. i 14. septembra. Drugo se igra 27. i 28, treće 18. i 19. oktobra, četvrto 1. i 2. novembra, peto 22. i 23, a posljednje šesto 6. i 7. decembra.

U nokaut fazu će se plasirati po dva najbolja tima iz svih osam grupa, žrijeb je 12. decembra, a prve utakmice sredinom februara 2017.

Finale Lige šampiona za sezonu 2016/2017 je 3. juna na Milenijum stadionu u Kardifu. Ove sezone klubovi će podijeliti rekordne 1,3 milijarde eura prema uspjesima i rezultatima.

Titulu u najelitnijem klupskom takmičenju brani jedanestostruki šampion Starog kontinenta madridski Real.

Nakon žrijeba proglašen je najbolji fudbaler Evrope u prošloj sezoni. Nagrada je pripala Kristijanu Ronaldu, a u konkurenciji su bili njegov klupski saigrač Garet Bejl i igrač Atletiko Madrida Antoan Grizman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније