Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 08. 2016. 22:34 >> 10:45
4

LIGA EVROPE

Zvezda se oprostila remijem, ispao Vest Hem

Fudbaleri Crvene zvezde, koje sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Miodrag Božović, odigrali su večeras u Beogradu neriješeno 1:1 sa italijanskim Sasuolom u revanš meču baraža za Ligu Evrope i tako završili učešće u tom takmičenju. Svoje navijače razočarao je Vest Hem, koji je, kao i prošle godine, eliminisan rumunske Astre.

U prvoj utakmici prošlog četvrtka Sasuolo je na svom terenu pobijedio sa 3:0.

Sasuolo je poveo golom Domenika Berardija u 28. minutu, a izjednačenje Zvezdi donio je Aleksandar Katai u 54. minutu.

Meč na stadionu "Rajko Mitić", pred oko 22.000 gledalaca, počeo je minutom ćutanja u čast poginulima u razornom zemljotresu koji je pogodio Italiju.

I drugi srpski predstavnik u Ligi Evrope, Vojvodina, takođe se od međunarodne scene opristio remijem.

Fudbaleri Vojvodine su večeras u gostima odigrali bez golova sa holandskim AZ Alkmarom i očekivano nijesu uspjeli da se plasiraju u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Holandski klub u revanšu nije dozvolio iznenađenje, pa je bez problema prošao Vojvodinu, koja poslije poraza od 0:3 u prvoj utakmici u Novom Sadu nije ozbiljnije ugrozila protivnika u Alkmaru.

Splitski Hajduk nije uspio da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope. Hajduk je u prvom meču protiv Makabija iz Telaviva poražen sa 2:1, a večeras je na svom "Poljudu" slavio istim rezultatom, a ko će dalje odlučili su penali.

Na penal ruletu tragičar je bio Marko Ćosić, koji je u šestoj seriji loptu prebacio preko gola, da bi Rikan donio veliko slavlje gostima.

Ćosić je inače bio najzaslužniji što su Splićani stigli do penala, jer je postigao oba gola u regularnom toku, dok je Skarione pogodio za goste.

Eliminisan Vest Hem, Olimpijakos prošao na produžetke

Vest Hem je večeras neočekivano doživio eliminaciju iz plej-ofa Lige Evrope.

Drugu godinu zaredom se "Čekičarima" iz Londona na putu ka grupnoj fazi ispriječila rumunska Astra, koja je senzacionalno slavila u Londonu sa 1:0. Prvi meč odigran u Rumuniji završen je rezultatom 1:1, a tim Slavena Bilića je uoči večerašnjeg duela bio favorit.

Ipak, Vest Hemm je još jednom zakazao, a Astra je slavila golom Portugalca Filipea Tekseire u 45. minute. Tim iz Londona do kraja meča nije uspio da izjednači i izbori produžetke, pa su Rumuni postali prvi gostujući tim koji je uspio da slavi na novom stadoi "čekićara", Olimpijskom stadionu u Londonu.

Podsjetimo, prošle godine je Astra izbacila Vest Hem u 3. pretkolu LE, kada je prošla dalje sa ukupnih 4:3.

Grčki velikan Olimpijakos tek nakon priodužetaka je uspio da izbori mjesto u Ligi Evrope.

"Crveno-bijeli" su bili favoriti u dvomeču sa portugalskom Aroukom, u prvom meču u Portugalu slavili su sa 1:0 i mislilo se da će revanš biti samo rutina za iskusni grčki tim. Ipak, Arouka je večeras uspjela da nadnoknadi zaostatak. Regularni dio meča završen je rezultatom 0:1, pogodio je Gege u 80. minutu, pa je meč otišao u produžetke.

U produžecima fudbaleri Olimijakosa su postigli dva gola. Radost domaćinu donijeli su iskusni Argentinac Alehandro Domingez pogotkom u 94. i Nigerjac Braun Ideje koji je mrežu zatresao u 113. minutu, i tako odveli Olimpijakos u grupnu fazu takmičenja, sa ukupnim rezultatom 3:1.

Panata i Fener rutinski, Bate ispao

Karabag iz Azerbejdžana je uspio da se plasira u Ligu Evrope. Oni su nadoknadili poraz od 1:0 iz prvog duela protiv Geteborga, slavili su sa čak 3:0 golovima Sadikova, Muarema i Kintane.

Predstavnik Bjelorusije, BATE Borisov, neće na proljeće igrati u Evropi. Bivši učesnik Lige šampiona bio je gori u dvomeču sa Astanom iz Kazahstana.

Nakon 2:0 u prvom meču za Astanu, BATE je poveo sa 1:0 golom Gordejčuka, ali je onda Nemanja Maksimović u 50. minutu potvrdio prolaz tima iz prijestonice Kazahstana. Meč je na kraju završen rezultatom 2:2

Panatinaikos je rutinski odigrao svoj meč u Danskoj protiv Brondbija. Grci su gubili sa 1:0 golom Mukhara, ali je Ivan Ivanov, nekadašnji fudbaler Partizana, donio siguran prolaz "zelenima" u narednu fazu. Prvi meč Atinjani su dobili sa 3:0.

U narednoj fazi rutinski se našao i Fenerbahče. Oni su nakon 3:0 u prvom meču slavili protiv Grashopersa i u gostima, ovoga puta je bilo 2:0.

Fernandao i Miroslav Stoh su bili strijelci na ovom meču u 77. i 84. minutu.

Liberec slavi Sikoru, kojije postigao tri gola u meču sa Larnakom. Češki tim je slavio ukupnim rezultatom 4:0 nakon 1:0 u prvom meču.

Krasnodar je odradio posao u Albaniji protiv Partizana, nakon prvog meča u kojem je bilo 4:0, danas je meč zavrčen bez golova, tako da ruski tim ide u Ligu Evrope.

Belgijski Anderleht je uspio da sa ukupnih 6:0 slavi protiv Slavije iz Praga pošto je i danas bilo 3:0.

Genk je na svom terenu uspio da savlada Lokomotivu iz Zagreba sa 2:0 i da ukupnim rezultatom 4:2 prođe dalje, a u grupnoj fazi je i Osmanlispor koji je savladao Midtjiland sa 2:0 golovima Pinta.

Siguran je bio ukrajinski Šahtjor, koji je pred svojim navijačima savladao turski Basaksehir sa 2:0, i sa ukupnih 4:1 prošao dalje.

Rapid iz Beča je kod kuće poražen odl slovačkog Trenciina sa 0:2, ali zahvaljujući ubjedljivo pobjedi od 4:0 u prvom meču Slovačkoj naći će se sjutra na žrijebu za grupnu fazu LE.

Sent Etjen i Beitar iz Jerusalima odigrali su večeras u Francuskoj bez golova. Francuski tim ide dalje pošto je u prvom meču u Izraelu slavio sa 2:1.

Pored ovih mečeva, igrali su i Rozenborg i Austrija iz Beča, a rezultat u tom meču je bio 2:1 u korist gostiju iz Beča. Grunvald je doveo goste u prednost, izjednačio je Gitkajer, da bi Kajode postavio konačan rezultat od 1:2, odnosno 2:4 ukupno.

Žrijeb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se sjutra od 13 sati u Monaku.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније