Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 05. 2013. 16:42   >>  16:42 2

ZBOG „NAVIJAČA“

FIFA kaznila Hrvatsku

Svjetska fudbalska federacija, FIFA, kaznila je Hrvatski nogometni savez sa 50.000 švajcarskih franaka zbog uvredljivog skandiranja navijača na utakmici sa Srbijom na Maksimiru.

FIFA je dva mjeseca nakon utakmice sa Srbijom izrekla novčanu kaznu HNS-u zbog propusta u organizaciji utakmice, a identifikovali su čak "sedam različitih nacionalističkih pjesama, koji bi na Balkanu lako mogli izazvati mržnju i diskriminaciju".

FARE, koji za FIFA-u prati diskriminaciju na fudbalskim utakmicama, zabilježio je da su "hrvatski navijači, na raznim mjestima na stadionu, ponavljali su povik - Za dom, spremni".

Ipak je Hrvatska dobro prošla jer joj je određena samo novčana kazna, za razliku od Mađarske i Bugarske, koje su zbog rasističkih incidenata kažnjene utakmicom pred praznim tribinama, prenose hrvatski mediji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније