Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

14. 09. 2016. 12:06   >>  14:54 2

NOVI ŠEF UEFA

Čeferin: Nijesam šoumen

Predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije, Aleksandar Čeferin izabran je danas u Atini za novog predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA).

Na Kongresu UEFA Čeferin je dobio 42 od 55 glasova. Njegov protivkandidat bio je potpredsjednik UEFA Holanđanin Majkl van Prag.

Čeferin je na mjestu predsjednika evropske kuće fudbala zamijenio suspendovanog Mišela Platinija i obavljaće tu funkciju do 2019.

Platini je suspendovan na četiri godine zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 2011. dobio od tadašnjeg predsjednika Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera za konsultantske poslove koje je ranije obavljao za svjetsku kuću fudbala.

Slovenački četrdesetosmogodišnji advokat je sedmi predsjednik u 62 godine dugoj istoriji UEFA-e.

"Ovo je velika čast, ali u isto vrijeme i velika obaveza. Ovo mi mnogo znači. Moja porodica je veoma ponosna, moja mala i divna Slovenija je veoma ponosna, a nadam se da ćete i vi jednog dana biti ponosni na mene", rekao je Čeferin poslije pobjede delegatima UEFA, među kojima je bio i predsjednik FIFA Đani Infantino.

Čeferin je naveo da mu je za kombinovanje posla u vođenju advokatske firme i Fudbalskog saveza Slovenije bilo potrebno da bude "kreativan, jak i inspirativan".

"Neki ljudi mogu reći da nijesam lider. Mogu reći da sam suviše mlad i neiskusan, ali mislim da je to nepoštovanje svih predsjednika malih i srednjih Saveza, koji 365 dana u godini moraju da urade više sa manje. Ja sam timski igrač, čovjek sa ubjeđenjima, strastvena osoba i čovjek od riječi. Nijesam šoumen i nijesam čovjek koji će da daje nerealna obećanja", rekao je Čeferin, koji je predsjednik slovenačkog saveza od 2011.

On je odbacio navode da je obećao podsticaje u zamjenu za glasove i da je Infantino podržao njegovu kampanju protivno pravilima, rekavši da je fudbal na prvom mjestu, a ne lični interes.

Čeferin je rekao da će mu prvi izazov biti da "izliječi pukotine" u evropskom fudbalu nastale zbog tajnog dogovora za po četiri garantovana mjesta za četiri najjače evropske lige, španske, njemačke, engleske i italijanske u grupnoj fazi Lige šampiona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније