Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 05. 2013. 21:16 >> 21:20

FAVORIT PAO

Mladima regionalni kup

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore osvojila je Regionalni kup, pobijedivši u finalu reprezentaciju Hrvatske u Metkoviću nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca - 7:6. Regularni tok utakmice završen je bez golova.

Hrvatska je, predvođena velikom nadom milanskog Intera Markom Livajom, odlično otvorila utakmicu i stavila na muke naš tim, ali je svoj dan imao naš golman Danijel Petković, koji je sa nekoliko sjajnih intervencija zaustavio opasne pokušaje Miličevića i Čuline. Sjajni čuvar mreže istakao se i na startu nastavka kada je odbranio težak udarac Borozovića, koji je praktično bio posljednja prilika koju su "vatreni" uspjeli da naprave na ovom meču.

Selektor Vlaisavljević je na poluvremenu ubacio u igru Boljevića i Zorića, koji su svojom brzinom napravili dosta problema protivničkoj odbrani, a kako je utakmica odmicala, naša selekcija je sve više držala loptu i u nekim elementnima čak nadigrala favorizovanog protivnika. Uprkos inicijativi, naši igrači nisu imali pravo rješenje u zavrnici napada, pa su pobjednika odlučili penali.

Crnogorci su imali više koncentracije - sa bijele tačke sigurni su bili Vučinić, Boljević, Zorić, Alić, Bakić, Hočko i Vujačić, koji je u sedmoj seriji, nakon što je Župarić pogodio stativu, donio trofej našoj selekciji.

„Jako sam nezadovoljan kako smo odigrali prvo poluvrijeme. Igra koju smo pokazali bila je možda najslabija od kada je ova generacija na okupu, ali je naš golman odlično reagovao u nekoliko situacija. Na startu drugog poluvremena sam ubacio Boljevića i Zorića umjesto Đorđevića i Kosovića, pa je naša igra u nastavku izgledala mnogo bolje - bilo smo ravnopravan rival Hrvatskoj, a u pojednim elementima smo ih i nadigrali. Naš cilj je bio da držimo loptu u svom posjedu i strpljivo gradimo napade oko gola Hrvatske, ali u tome nismo uspjeli jer se protivnik pokazao kao veoma kvalitetna ekipa. Na kraju smo uspjeli da dođemo do pobjede, nakon sedme serije penala, pa moram biti zadovoljan ostvarenim rezultatom“, rekao je za sajt FSCG, naš selektor Dušan Vlaisavljević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније