Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

objavio: S.V. [ beta ]

26. 09. 2016. 23:49 >> 23:30

SAMURA NAJAVILA

"Nulta tolerancija prema rasizmu i diskriminaciji"

Generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Fatma Samura rekla je danas da ta organizacija vrlo ozbiljno shvata borbu protiv rasizma, uprkos tome što je rasformirala radnu grupu za nadgledanje diskriminacije.

Agencija Asošiejted pres juče je objavila da je Fifa rasformirala radnu grupu, "pošto je njen zadatak završen poslije tri godine".

"Radna grupa je imala vrlo sepcifičan mandat koji je, prema našim saznanjima, u potpunosti ispunula. Njene preporuke su sada pretvorene u program koji je veoma jak", rekla je Samura na konferenciji Sokereks.

Samura je u maju imenovana za generalnog sekretara Fifa i postala je prva žena i prvi takav funkcioner iz Afrike, u sklopu promjena koje je uveo novi predsjednik svjetske kuće fudbala Đani Infantino.

"Moje prisustvo je snažna potvrda da Fifa ima nultu toleranciju prema diskriminaciji i da je to inkluzivna organizacija. Mi u Fifi ozbiljno shavatamo našu ulogu kao svjetske fudbalske organizacije u borbi protiv diskriminacije", rekla je Samura, koja dolazi iz Senegala.

Radnu grupu za nadgledanje diskriminacije osnovao je 2013. godine tadašnji predsjednik Fife Sep Blater, a predsjednik je bio Džefri Veb, potpredsjednik Fife, sve dok nije uhapšen prošle godine u sklopu istrage američkih vlasti o korupciji u svjetskom fudbalu.

Veb je priznao krivicu za reketiranje, a njega je na čelu radne grupe u septembru 2015. godine zamijenio predsjednik Fudbalskog saveza Konga Konstant Omari.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније