Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 06. 2013. 23:26   >>  23:26

PRIMERA

Sosijedad u LŠ, ispala La Korunja

Real Sosijedad je pobijedio La Korunju u gostima sa 1:0 i zahvaljujući porazu Valensije od Sevilje izborio plasman u Ligu šampiona. La Korunja je sa druge strane, ovim porazom ispala iz lige. Barsa je lako pobijedila Malagu 4:3 i završila prvenstvo sa rekordnih 100 bodova.

Čovjek odluke u La Korunji za goste, bio je Grizman koji je pogodio u 23. Minutu. Poraz Deportiva iskoristila je Selta, koja je minimalnom pobjedom nad Espanjolom donijela veliko slavlje svojim navijačima i opstanak u ligi.

Veliku uslugu timu iz San Sebastijana učinila je Sevilja pošto je dobila Valensiju sa 4:3 uz četiri pogotka fanatastičnog Alvara Negreda koji je poslao "slijepe miševe" u Ligu Evrope.

Barselona je šampionsku sezonu zaokružila na najbolji mogući način. Malaga je sa Nou Kampa ispraćena sa 4:1, čime su Katalonci došli do 100 bodova. Tim Tita Vilaone je bio vrlo raspoložen pa su tri tri gola u mreži Malage viđena u prvih 16 minuta. Pogotke su postigli Vilja, Fabregas i Montoja. U nastavku se prelijepim golom u strijelce upisao i Inijesta, dok je Morales spasio čast gostiju.

U dresu Barselone posljednji meč odigrao je Erik Abidal, koji je u igru ušao u 76. minutu umjesto Pikea i bio nagrađen ovacijama.

Majorka je savladala Valjadolid, ali nije uspjela da ostane u Primeri, zajedno sa Saragosom i Deportivom.

Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid će naredne sezone igrati u Ligi šampiona. Valensija je obezbijedila učeše u Ligi Evrope, kao i Malaga, čije je učešće pod znakom pitanja zbog finansijskih problema.

Rezultati posljednjeg kola:

Real - Osasuna 4:2 (2:0)

Barselona - Malaga 4:1

Selta - Espanjol 1:0

Deportivo - Sosijedad 0:1

Granada - Hetafe 2:0

Levante - Betis 1:1

Majorka - Valjadolid 4:2

Rajo Valjekano - Atletik Bilbao 2:2

Sevilja - Valensija 4:3

Saragosa - Atletiko Madrid 1:3

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније