Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavila: M.M.Lj. [ Blic ]

27. 10. 2016. 11:01 >> 10:40

OPTUŽBE

Atletiko ukrao ime, boje i grb Bilbau

Izvršni direktor Atletik Bilbaa Havijer Aldazabal izjavio je da je madridski Atletiko iskopirao ime, boje i grb slavnog basijskog kluba.

 

“Atletik je brend. Danas bi bilo nezamislivo da neko dođe i nazove sebe „Koka-kolom“ u Baskiji, kao što se dogodilo prije 100 godina kada je Atletiko Madrid uzurpirao naše boje, ime i grb”, istakao je Aldazabal.

Atletik Bilbao je osnovan 1898. godine, dok je madridski Atletiko nastao 1903. Novi klub su osnovala tri baskijska studenta koja su živjela u prijestonici Španije po ugledu na njihov omiljeni klob.

“ Njihov grb je 1910. bio isti kao naš. To bi danas bilo nemoguće, jer je brend komercijalno zaštićen”, konstatovao je izvršni direktor Bilbaa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније