Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 02. 2013. 17:43   >>  17:42

NIZ OD 76 GODINA

Omladinska škola Mančestera za istoriju

Zvuči nevjerovatno, ali je istina! Počev od 1937. godine, Mančester Junajted je na svakom meču u timu imao bar jednog igrača koji je ponikao u njihovoj omladinskoj školi.

Precizni Engleszi su izračunali da je to je ukupno 3.623 utakmice u nizu. Dankan Edvards, Džordž Best, Bobi Čarlton, Rajan Gigs, Dejvid Bekam, Pol Skols, samo su neki od produkata fenomenalne Junajtedove fudbalske škole.

Od čuvenih“ Bezbijevih Beba“,  tokom 50-ih i 60-ih godina (Best, Čarlton, Birn, Stajls, Edvards), pa do Fergijevih vjernih uzdanica (Gigs, Skols, Nevil), Mančester Junajted se uvjek oslanjao na snage iz sopstvenog pogona.

Do meča sa Arsenalom (2011.) ova statistika je bila još impresivnija: Na 3.516 mečeva zaredom, „Đavoli“ su u startnoj postavi imali nekog od svojih omladinaca. Ipak, tog 1. maja 2011. Džon O'Šej je bio na klupi, pa je tradicija prekinuta. 

Do ovog fascinantnog podatka došla su dvojica istoričara iz klupskog muzeja. Njihova imena su Toni Park i Stiv Hobin, a poznati su po svojoj knjizi "Sinovi Junajteda". 

Oni su otkrili da je Junajted posljednji put igrao bez nekog "omladinca" u timu još 23. oktobra 1937. godine. „Crveni Đavoli“ su tada poraženi od Šefild Venzdeja na svom terenu sa 1:0, u tadašnjoj Drugoj Divizij

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније