Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 11. 2016. 11:26   >>  11:04

KVALIFIKACIJE ZA EP

Brazil rutinski, važan trijumf Argentine

Selekcija Brazila slavila je protiv Perua 2:0 (0:0), a Argentina je bila bolja od Kolumbije 3:0 (2:0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 'Selesao' je ovim trijumfom povećao bodovnu razliku na liderskoj poziciji, dok su 'Gaučosi' zabilježili veoma važan trijumf i sada su na petom mjestu.

Brazil je upisao je petu uzastopnu pobjedu, pa sada ima 27 bodova na prvom mestu, četiri više od drugoplasiranog Urugvaja, odnosno sedam od Ekvadora.

U prvih 45 minuta igre u na "Nacionalnom stadionu" u Limi nije bilo previše uzbuđenja, da bi Brazil u nastavku iskoristio već prvu priliku.

U 58. minutu, Garbijel Žezus je odlično ispratio akcioju svojih saigrača i iskoristio odbitak da iz prve "načne" mrežu gola domaćina. Dvadeset minuta kasnije, poslije velike greške Peruanaca u odbrani, Žezus proigrava Renata Augusta na drugoj stativi, a ovaj lako pogađa dalji ugao za konačan rezultat i potvrdu trijumfa.

Argentinci nijesu mogli sebi da dopuste još jedan kiks, a put ka pobjedi protiv Kolumbije trasirao je Lionel Mesi, koji nije dozvolio da se put ka Rusiji dodatno zakomplikuje.

Ekipa Edgarda Bause sada se nalazi na petoj poziciji, poziciji koja vodi u baraž, sa 20 bodova, jednim više od Kolumbije, a jednim manje od Ekvadora i Čilea.

Najbo,lji igrač "gaučosa" je već poslije deset minuta matirao Davida Ospinu iz slobodnog udarca sa 30 metara, a trinaest minuta kasnije, poslije solo prodora sjajno je na drugoj stativi pronašao Lukasa Prata, koji je glavom duplirao vođstvo domaćina.

Mesi je u 84. minutu upisao novu asistenciju, nesebično je proigrao Anhela di Mariju u kaznenom priostoru, a igraču PSŽ-a nije bilo teško da loptu smjesti u mrežu.

Čile je pred svojim navijačima savladao Urugvaj sa 3:1, prije svega odličnom partijom u drugom poluvremenu.

Čileanci sada imaju 20 bodova na četvrtom mjestu, isto koliko i treće plasirani Ekvador, dok Urugvaj zaostaje četiri boda za vodećim Brazilom.

Nešto ranije, Bolivija je šokirala Paragvajce 1:0 (0:0), a autogolom Gustava Gomesa u 78. minutu, i tako ih još više odaljila od mjesta koje vodi na završni turnir, dok je Ekvador bio ubjedljiv protiv Venecuele takođe kao domaćin – 3:0 (0:0).

Rezultati:

Bolivija – Paragvaj 1:0 (0:0)
(Gomes 78 ag)

Ekvador – Venecuela 3:0 (0:0)
(Mina 51, Bolanjos 83, Valensija 86)

Argentina – Kolumbija 3:0 (2:0)
(Mesi 10, Prato 23, Di Marija 84)

Čile – Urugvaj 3:1 (1:1)
(Vargas 45+2, Sančes 60, 76 - Kavani 17)

Peru – Brazil 0:2 (0:0)
(Žezus 58, Augusto 78)

Tabela: 1. Brazil 27, 2. Urugvaj 23, Ekvador 20, Čile 20, 5. Argentina 19, 6. Kolumbija 18, 7. Paragvaj 15, 8. Peru 14, 9. Bolivija 7, 10. Venezuela 5

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније