Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2016. 22:49 >> 01:32

SELTIK ISPAO

Arsenal prvi, Napoli i Benfika u 1/8 finala

Poslije prvih mečeva posljednjeg kola grupne faze Lige šampiona, poznato je ko će iz grupa A, B, C i D u osminu finala, a ko će na proljeće igrati u Ligi Evrope.

Fudbaleri Arsenala izborili su prvu poziciju u Grupi A Lige šampiona, pošto PSŽ nije uspio da savlada Ludogorec. Napoli i Benfika su prošli u osminu finala iz Grupe B, dok je Bešiktaš i pored poniženja sa 6:0 od Dinama u Kijevu otišao u Ligu Evrope. U Grupi C Barselona je prvo mjesto ovjerila sa 4:0 protiv Borusije Menhengladbah, dok je Mančester siti kod kuće remizirao sa Seltikom 1:1, pa je šampion Škotske ispao iz Evrope. U derbiju grupe D, Bajern je savladao Atletiko Madrid 1:0, a golova nije bilo samo u okršaju Rostova i PSV-a, tako da je ruski tim izborio mjesto u LE.

Žrijeb za osminu finala Lige šampiona održaće se 12. decembra u Nionu.

Grupa A: Arsenal s prve pozicije u osminu finala, Ludogorec u LE

Fudbaleri Arsenala pobijedili su večeras u gostima Bazel sa 4:1 u šestom kolu Grupe A Lige šampiona, dok su Pari Sen Žermena i Ludogorec u Parizu igrali neriješeno 2:2, što je bugarskom timu bilo dovoljno da izbori plasman u Ligu Evrope.

Arsenal je lakše nego što se očekivalo trijumfovao u Švajcarskoj i na kraju sa 14 bodova izborio plasman u osminu finala Lige šampiona s prve pozicije Grupe A, dok je PSŽ poslije remija s Ludogorecom završio na drugom mjestu sa 12 bodova, a bugarski tim zauzeo je treće mjesto sa tri, dok je Bazel posljednji, četvrti sa dva boda.

Najzaslužniji za pobjedu "tobdžija" u Bazelu bio je Lukas Peres koji je postigao tri gola. On je postao šesti fudbaler Arsenala koji je postigao het-trik u Ligi šampiona. Prije njega je to pošlo za rukom Tjeriju Anriju, Danijelu Velbeku, Olivijeu Žiruu, Niklasu Bentneru i Mesutu Ozilu.

Peres je u osmom minutu doveo Arsenal do prednosti, a u 16. je duplirao prednost svoje ekipe. Ovaj 28-godišnji Španac je het-trik kompletirao u 47. minutu, dok je Aleks Ivobi u 54. doveo londonski tim do četiri gola prednosti.

Bazel je u 78. minutu samo smanjio zaostatak i postavio konačan rezultat pogotkom Sejdua Dumbije.

Ludogorec je pružio neočekivano jak otpor PSŽ-u Parizu i na kraju izborio plasman u Ligu Evrope.

Bugarski tim poveo je golom Virdžila Misidžana u 15. minutu, da bi PSŽ stigao do izjednačenja u 61. pogotkom Endinsona Kavanija.

PSŽ nije uspio da stigne do preokreta, čak je i Ludogorec stigao do drugog gola, a strijelac je bio Vanderson u 69. Parižani su u sudijskoj nadoknadi vremena pogotkom Anhela Di Marije stigli do izjednačenja.

Grupa B: Benfika i pored poraza od Napolija u osmini finala LŠ

Fudbaleri Napolija i Benfike plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona iz Grupe B, dok će Bešiktaš na proljeće igrati u Ligi Evrope.

Napoli je u večeras u šestom kolu na gostovanju pobijedio Benfiku sa 2:1 i tako izborio prvo mjesto u Grupi B, dok je portugalska ekipa, zahvaljujući ubjedljivom trijumfu Dinamo Kijeva od 6:0 protiv Bešiktaša, zauzela drugo mjesto.

Benfika i Napoli su u Portugalu odigrali prilično izjednačenu utakmicu, ali je italijanska ekipa ipak uspjela da trijumfuje.

Golove za Napoli postigli su Hose Kaljehon u 60. i Dris Mertens u 71. minutu, dok je strijelac jedinog pogotka za Benfiku bio Raul Himenez u 87.

Dinamo Kijev uoči ovog kola nije imao šansu da se na proljeće nađe u nokaut fazi nekog od evropskih takmičenja, ali je i pored toga ubjedljivo trijumfovao i ostvario prvu pobjedu ove sezone u Ligi šampiona.

Ukrajinski tim poveo je Artema Besjedina u devetom minutu, da bi Andrij Jarmolenko u 30. iz jedanaesterca povisio na 2:0. Samo dva minuta kasnije Vitalij Bujalskji postigao je treći gol za Dinamo, a Derlis Gonsales je u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dijela igre povisio na 4:0.

Dinamo je u drugom poluvremenu stigao do još dva gola, a strijelci su bili Sergij Sidorčuk u 60. i Žunior Moraes u 77. minutu.

Napoli je prvi u Grupi B sa 11 bodova, Benfika na drugom ima osam, dok je Bešiktaš treći sa sedam, a Dinamo posljednji, četvrti sa pet.

Grupa C: Het-trik Turana, Seltik ispao

Fudbaleri Barselone pobijedili su večeras na svom terenu Borusiju iz Menhengladbaha sa 4:0 uz het-trik Arde Turana i tako potvrdila prvo mjesto u grupi.

Grupnu fazu takmičenja katalonski klub je završio sa 15 bodova. Menhengladbah je, na drugoj strani, zauzeo treće mjesto sa pet bodova i takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope.

Lionel Mesi je doveo Barselonu u vođstvo u 16. minutu poslije dobre kombinacije s Adra Turanom. Argentincu je to bio 51. gol u 51. utakmici na "Kamp Nou" u Ligi šampiona.

Turan je kod prvog gola bio asistent, ali je naredna tri on postigao. Prvi glavom u 50. minutu poslije dodavanja Denisa Suaresa, a drugi samo tri minuta kasnije na asistenciju Artura Vidala. Konačnih 4:0 za Barselonu Turan je postavio u 67. minutu.

U drugom meču Grupe C Mančester siti i Seltik odigrali su neriješeno 1:1.

Oba gola "pala" su u prvih osam minuta utakmice. Seltik je poveo u četvrtom minutu golom Patrika Robertsa, a izjednačenje Sitiju donio je Keleči Ihenačo četiri minuta kasnije.

Siti u nokaut fazu Lige šampiona ulazi sa drugog mjesta u grupi. Seltiku, kome je za prolaz u Ligu Evrope bila potrebna pobjeda na večerašnjem meču, završio je učešće u evropskim kupovima za ovu sezonu.

Grupa D: Minimalna pobjeda Bajerna, Rostov ide u LE

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobijedili su večeras na svom terenu Atletiko Madrid sa 1:0 u utakmici šestog kola Grupe D Lige šampiona.

U drugom meču te grupe PSV i Rostov su odigrali bez golova.

Atletiko je takmičenje u grupnoj fazi završio na prvom mjestu sa 12 bodova, dok je Bajern drugi sa tri boda manje. Rostov je sakupio pet bodova i na proljeće će igrati u Ligi Evrope, dok je Seltik završio učećše u evropskim takmičenjima.

Pobjednički gol na "Alijanc Areni" večeras postigao je Robert Levandovski u 28. minutu iz slobodnog udarca sa oko dvadeset metara.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić odigrao je čitav meč za "jorganidžije".

Svi rezultati:

A grupa:

Bazel - Arsenal 1:4 (0:2)

(Dumbija 79' - Lucas Peres 8', 16', 47', Ivobi 54')

PSŽ - Ludogorec 2:2 (0:1)

(Kavani 61', Di Marija 90+3' - Misidžan 16', Vanderson 69')

B grupa:

Benfika - Napoli 1:2 (0:0)

(Himenes 87' - Kaljehon 60', Mertens 79')

Dinamo Kijev - Bešiktaš 6:0 (4:0)

(Besjedin 9', Jarmolenko (pen.) 31', Bujalskij 33', Gonsales 45+3', Sidorčuk 60', Moraes 79')

C grupa:

Barselona - Borusija Menhengladbah 4:0 (1:0)

(Mesi 16', Turan 50', 54', 64')

Mančester Siti - Seltik 1:1

(Ihenačo 8' - Roberts 4')

D grupa:

Bajern - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

(Levandovski 28')

PSV - Rostov 0:0.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније