Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

07. 12. 2016. 22:42 >> 22:40

REMI U MADRIDU

Dortmund nastavlja kao prvoplasirani

Fudbaleri Real Madrida odigrali su 2:2 sa Borusijom iz Dortmunda na stadionu Santijago Bernabeu u utakmici posljednjeg, šestog kola Grupe F Lige šampiona. Njemačka ekipa neriješenim ishodom ide kao prvoplasirana u narednu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja.

Derbi večeri igran je u Madridu, gdje su se sastali prvak Evrope Real Madrid i Borusija iz Dortmunda.

Real je na stadionu "Santjago Bernabeu" imao prednost od dva gola, ali je Borusija u posljednjih pola sata stigla do izjednačenja koje im je donijelo prvo mjesto u grupi.

Kraljevski klub poveo je golom Karima Benzeme u 28. minutu, a isti igrač je u 53. duplirao prednost.

Borusija je u drugom poluvremenu sve više pritiskala rivala, a Pjer-Emerik Obamejang je u 61. minutu smanjio zaostatak svoje ekipe, da bi Marko Rojs u 88. doveo ekipu iz Dortmunda do izjednačenja.

Fudbaleri Legije plasirali su se u nokaut fazu Lige Evropa, pošto su na svom stadionu pobijedili Sporting sa 1:0 u šestom kolu Grupe F Lige šampiona.

Legija je prije večerašnje utakmice imala osvojen samo jedan bod i za plasman u nokaut fazu Lige Evropa bila im je potrebna pobjeda protiv Sportinga koji je završio učešće u evropskim takmičenjima za ovu sezonu.

Poljska ekipa je u tome i uspjela, a jedini gol na utakmici postigao je Giljerme u 30. minutu na asistenciju Aleksandra Prijovića.

Sporting je utakmicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Vilijam Karvaljo u 85. minutu dobio drugi žuti karton.

Borusija je prva u Grupi F sa 14 bodova, Real je drugi s dva boda manje, dok je Legija treća sa četiri boda, a Sporting je posljednji, četvrti s tri.

Grupa E: Totenhem preokretom protv CSKA do LE, Bajer bolji od Monaka

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u nokaut fazu Lige Evropa, pošto su poslije preokreta pobijedili CSKA iz Moskve sa 3:1 u šestom kolu Grupe E Lige šampiona, dok je Bajer Leverkuzen sa 3:0 bio bolji od Monaka.

Totenhem se večerašnjom pobjedom na stadionu Vembli u direktnom okršaju s CSKA izborio za treću poziciju i plasman u nokaut fazu Lige Evropa.

CSKA je poveo golom Alana Džagoeva u 33. minutu na asistenciju reprezentativca Srbije Zorana Tošića.

Londonski tim je bio znatno bolji rival u prvih 45 minuta i to je iskoristio i stigao do preokreta prije poluvremena. Deli Ali je u 38. minutu iskoristio centaršut Kristijana Eriksena i doveo Totenhem do izjednačenja, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Hari Kejn donio preokret.

Golman CSKA Igor Akinfejev je u 77. minutu nespretno reagovao poslije jednog šuta, pa je lopta završila u njegovoj mreži.

Bajer i Monako su u Leverkuzenu igrali utakmicu bez velikog rezultatskog značaja, pošto je Monako i prije ovog kola obezbijedio prvo, a Bajer drugo mjesto u grupi.

"Farmaceuti" su poveli golom Vladlena Jurčenka u 30. minutu, da bi Julijan Brant povisio na 2:0 u 48. Konačan rezultat postavio je golman Monaka Morgan De Santis od kog se lopta odbila u mrežu poslije promašenog jedanaesterca Vendela u 82. minutu.

Monako je Grupu E završio na prvom mjestu sa 11 bodova, Bajer je drugi s 10, dok je Totenhem treći sa sedam, a CSKA posljednji, četvrti, sa tri boda.

Grupa G: Porto ubjedljivo do nokaut faze

Fudbaleri Porta plasirali su se u drugu fazu Lige šampiona, pošto su na svom terenu ubjedljivo pobijedili šampiona Engleske Lester sa 5:0.

Lester je ranije obezbijedio prvo mjesto u Grupi G i na utakmicu u Portu je izašao u kombinovanom sastavu. Porto je morao da pobijedi da bi završio ispred Kopenhagena, tako da poslije večerašnjeg susreta ima 11 bodova, dva manje od Lestera i dva više od danske ekipe.

Porto je iskoristio terensku prednost i već na poluvremenu je vodio sa 3:0 golovima Andrea Silve, Hesusa Korone i Jasina Braimija. U drugom poluvremenu je Silva iskoristio penal, dok je Diogo Žota u završnici postavio konačni rezultat.

Ovo je Lesteru bio prvi poraz u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona.

Kopenhagen će takmičenje nastaviti u nokaut fazi Lige Evropa, pošto je u gostima pobijedio Briž sa 2:0. Danska ekipa povela je već u osmom minutu autogolom Brendona Mekelea, a već u 15. je Matijas Jorgensen povisio na 2:0.

Poslije toga nije bilo previše uzbuđenja, a Briž poslije toga nije stvorio nijednu šansu, tako da je učešće u Ligi šampiona završio sa svih šest poraza.

Grupa H: Sevilja ide dalje, Juventus rutinski pobijedio Dinamo

Fudbaleri Sevilje prošli su u drugu fazu Lige šampiona, pošto su odigrali 0:0 sa Olimpikom iz Liona i tako takmičenje u Grupi H završili na drugom mjestu, iza Juventusa, koji je kod kuće savladao zagrebački Dinamo sa 2:0.

Juventus ima 14 bodova, Sevilja 11, a Lion osam, dok je Dinamo završio grupnu fazu Lige šampiona sa svih šest poraza, bez ijednog postignutog gola.

Lionu je trebala pobjeda, tako da je od početka napadao i stvarao šanse, ali osim dvije prečke nije uspio da postigne gol. Sevilja se branila i napadala iz kontranapada, a imala je jednu stativu.

Juventus je rutinski pobijedio Dinamo golovima Gonsala Iguaina i Danijelea Ruganija u drugom poluvremenu, što je bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi.

Žrijeb parova za osminu finala Lige šampiona održaće se 12. decembra u Nionu.

Rezultati:

Totenhem – CSKA Moskva 3:1

Bajer Leverkuzen – Monako 3:0

Real Madrid – Borusija Dortmund 2:2

Legija – Sporting Lisabon 1:0

Porto – Lester 5:0

Klub Briž – Kopenhagen 0:2

Juventus – Dinamo Zagreb 2:0

Lion – Sevilja 0:0

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније