Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

08. 12. 2016. 12:45 >> 12:24

PODRŽALI INFANTINA

Azija za proširenje Mundijala

Azijske zemlje pozdravile su ideju prvog čovjeka Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đanija Infantina da proširi Svjetsko prvenstvo na 48 reprezentacija.

Infantino je na FIFA samitu u Singapuru otkrio da su svi azijski fudbalski savezi podžali mogućnost novog sistema na Mundijalima od 16 grupa sa po tri selekcije.

"Savezi iz Azije dali su mi veliku podršku, svi jednoglasno. Velika većina zemalja imala bi veliku korist od toga. Novi format donio bi više uzbuđenja jer bi se svi borili za prolaz dalje iz grupne faze, svaka utakmica bila bi važna", rekao je Infantino, a prenosi agencija AFP.

Savjet FIFA na sastanku u Cirihu 9. i 10. januara glasaće o mogućem proširenju na Svjetskim prvenstva od 2024. godine, na 40 ili 48 reprezentacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније