Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: S.V. [ Tanjug ]

14. 12. 2016. 21:09 >> 20:47

ZAVISI OD REZULTATA

Gvardiola: Posao mi nije siguran

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola priznao je da mu posao nije siguran poslije nekoliko slabih rezultata u Premijer ligi, ali smatra da ima podršku čelnika kluba da nastavi.

Siti je pod vođstvom španskog stručnjaka sjajno krenuo i zabilježio svih 10 pobjeda u prvenstvu, ali je od tada slavio samo četiri puta na posljednjih 15 utakmica u svim takmičenjima.

"Moram da prihvatim da smo bilježili loše rezultate prošlog mjeseca i sa ovakvom situacijom se susrećem prvi put u karijeri. U velikim kompanijama i svijetu biznisa uopšte, kada nešto ne ide mora da se nađe druga opcija, pa je normalno da čovjek koji će otići je isti onaj koji koji pomaže igračima da napreduju", rekao je Gvardiola, a prenosi Skaj Sport.

Gvardiola ističe da posao koji je preuzeo nije lak i da su rezultati jedino mjerilo uspjeha na klupi.

"Dugoročni projekti ne postoje u fudbalu, svi traže odmah pobjede, a ukoliko ih ne bude u nevolji si. Mora da se pobjeđuje jer u suprotnom dolazi tvoja zamjena. Takve stvari se dešavaju u trenerkom poslu, a odluka je na upravi kluba. Osjećam da imam podršku vrha kluba, ali moja pozicija zavisi od rezultata".

Gvardiola je u prethodna dva kluba, Barseloni i minhenskom Bajernu, bio dominantan u tamošnjim šampionatima, ali je engleska liga znatno izazovnija i teža.

"Ne želim da napustim Siti. Nikada nijesam dobio otkaz, pa vjerujem da ću i u Mančesteru odraditi ugovor do kraja. Siguran sam da će sljedeća sezona biti bolja, kao i ona tamo druga", zaključio je Gvardiola.

Fudbaleri Mančester Sitija imaju osam bodova zaostatka za liderom Premijer lige Čelsijem, dok u osmini finala Lige šampiona za rivala imaju Monako.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније