Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

10. 01. 2017. 11:15 >> 11:01
1

FIFA POTVRDILA

Na Mundijalu 48 reprezentacija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučila je danas da od 2026. godine na Svjetskom prvenstvu umjesto 32 učestvuje 48 reprezentacija.

Na sastanku FIFA-e u Cirihu odluka o proširenju je donijeta jednoglasno, pa će zaključno sa Mundijalom u Kataru 2022. biti okončan format osam grupa po četiri selekcije, a od 2026. godine uvešće se novi format.

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino se borio za proširenje takmičenja otkako je došao na čelo svjetske fudbalske krovne organizacije i u tome je uspio.

Prema novom formatu, na SP će biti 16 grupa sa po tri selekcije.

Dvije reprezentacije iz svake grupe bi išle dalje, a nokaut faza će početi šesnaestinom finala.

Za sada nije još poznato gdje će se igrati prvenstvo svijeta 2026. godine. Zvanično nadmetanje odgođeno je zbog korupcionaškog skandala koji je potresao FIFA u posljednjih nekoliko mjeseci i biće nastavljeno 2018, dok će dvije godine kasnije biti donijeta konačna odluka.

Više detalja biće saopšteno u toku dana.

 

Prema pisanju medija, FIFA bi trebalo da profitira od proširenja Svjetskog prvenstva. Prihodi koje će ostvariti od takmičenja u Rusiji 2018. iznosiće oko 3,35 milijardi eura, a od prvenstva na kojem bi trebalo da igra 48 ekipa, oko 3,95 milijardi.

Istovremeno, troškovi zbog porasta broja reprezentacija i utakmica biće uvećani za 307 miliona eura, ali će se povećati i prihodi od TV prava (479 miliona eura) i marketinga (351 milion eura).

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније