Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

12. 01. 2017. 23:32 >> 23:10

PRVI PUT

Spajder kamera snima Junajted - Liverpul

U derbi utakmici fudbalera Mančester junajteda i Liverpula prvi put će u Premijer ligi biti upotrijebljena tehnologija pauk kamere, specijalne kamere koja snima iznad terena, prenijeli su britanski mediji.

Lokalne vlasti odobrile su upotrebu kamere nazvane spajder (pauk), koja snima 360 stepeni i povezana je sa četiri kabla iznad samog terena. Utakmicu će prenositi Skaj Sports.

Ta tehnologija je prvi put upotrijebljena u SAD 1984. godine, a koristi se na utakmicama na Svjetskim prvenstvima i u Ligi šampiona.

"Velika utakmica kakva je Mančester junajted-Liverpul je prava stvar da tu tehnologiju prvi put upotrijebimo u Premijer ligi. To je jedna od najvećih utakmica u svjetskom fudbalu i namjera je da gledaoce približimo fudbalu, što nam ova tehnologija omogućava. Najviše će doći do izražaja kod prekida, kao što su slobodni udarci, korneri ili penali, kada može odozgo da obuhvati akciju i potpuno pruži pogled na sve što se dešava dolje", rekao je predstavnik televizije Skaj Sports za Dejli Mejl.

Kamerom se upravlja pored terena i ona snima s više od 10 metara iznad tla. Skaj uvjerava da korišćenje te kamere neće omesti utakmicu.

Te kamere se već upotrebljavaju u kriketu, tenisu i odbojci.

Utakmica Mančester junajted-Liverpul igra se u nedjelju od 17 časova na Old Trafordu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније