Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

11. 06. 2013. 12:08 >> 12:14

TREBA VJEROVATI

Šabanadžović: Možete u baraž

Crna Gora je izgubila šanse za prvo mjesto u grupi ali da je još u igri za baraž, smatra proslavljeni fudbaler Refik Šabanadžović, četvrtfinalista SP u Italiji 1990. i osvajač Lige šampiona godinu kasnije.

Refik Šabanadžović, proslavljeni fudbaler Željezničara, Crvene zvezde, AEK-a, Olimpijakosa, Kanzas Siti Vizardsa, prve fudbalske korake napravio je u Dečiću iz rodnih Tuzi, tako da pored Bosne i Hercegovine navija i za Crnu Goru.

„Kada ne igra protiv BiH, moje simpatije uvijek su na strani Crnogoraca. Pratio sam sve njihove utakmice izuzev posljednje u kojoj su, nažalost, deklasirani od Ukrajine sa 0:4. Bio sam šokiran. Moji Crnogorci izgubili su tako šanse za prvo mjesto u grupi, ali još su u igri za baraž. Ne treba se predavati. Jedna utakmica ne čini kvalifikacije“, smatra Šabanadžović.

Šabanadžović, četvrtfinalista SP u Italiji 1990. i osvajač Lige šampiona godinu kasnije, oduševljen je igrama reprezentacije BiH.

„Sa pravom se ovih dana u superlativima govori o rezultatima i igrama fudbalske reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Naši momci naprosto oduševljavaju. Nijesmo daleko od plasmana u Brazil", kazao je Šabanadžović.



Nekadašnji reprezentativac bivše SFR Jugoslavije, sa kojom je pod vođstvom Ivice Osima igrao četvrtfinale SP u Italiji 1990., kada je dobio crveni karton u 40. minutu susreta, prokomentarisao je i igre Hrvatske i Srbije. Novi poraz Srbije za njega nije iznenađenje, za razliku od pobjede Škotske na Maksimiru koju niko nije moga predvisjeti.

„Oni su pomladili tim, a njihovi navijači i pored toga odmah hoće rezultat. To nije moguće. No, takav je mentalitet na ovim prostorima, gdje nerijetko nemamo strpljenja za mnoge stvari. Žao mi je Mihajlovića radi silnih kritika koje su upućuju na njegov račun. Nije ih zaslužio. Ima viziju na duže staze. Pitanje je hoće li mu dozvoliti da nastaviti raditi, jer se sve više spominje da će uskoro biti bivši selektor Srbije“, kazao je Sabanadžović o bivšem saigraču iz Zvezde, naglasivši:

„U istoj grupi istinsko iznenađenje bio je poraz Hrvatske od Škotske (0:1) u Zagrebu. Sami su se bi zakuhali situaciju. Da su pobijedili Škote uvjeren sam kako bi kvalifikacije završili na prvom mjestu. Ovako, teško da će to uspjeti. Po svemu sudeći morat će se zadovoljiti baražom za SP“.

Šabanadžović smatra i da je Luka Modrić „pola tima“ Hrvatske. Kaže da je jedan uzrok poraza od Škota i u činjenici što igrač Reala nije nastupio za „vatrene“ zbog žutih kartona.



Kada je u pitanju klupski fudbal u regionu Šabanadžović se ne nada skorijem većem iskoraku timova u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

„Želji, koji je odličan u BiH, pa i Crvenoj zvezdi fali novca da bi bili konkurenti na međunarodnoj sceni. Nije to slučaj samo sa moja dva nekadašnja kluba. Dinamo i Partizan su najbogatiji u regiji, ali ni oni nemaju dovoljno para kako bi odigrali super značajnu rolu u Ligi šampiona“, rekao je Šabanadžović, koji je 1991. godine sa Zvezdom osvojio Kup šampiona.

„Neopisiv je osjećaj kada osvojite tako veliki trofej. Jednostavno, to je ostvarenje životnog sna. Pomalo danas na sve to gledam i sa sjetom, jer dvije decenije kasnije klupski fudbal na ovim prostorima nije uspio održati korak za najboljima u Evropi. Imali smo sve predispozicije. Ipak, sve što se dešavalo u 90-im godinama prošlog vijeka ostavilo je debelog traga i na fudbal“, tvrdi je Šabanadžović za agenciju Anadolija. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније