Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 02. 2017. 22:40 >> 22:53

"PETARDA" BAVARACA

Preokret Reala, Bajernova lekcija Arsenalu

Fudbaleri Real Madrida savladali su na svom terenu Napoli nakon preokreta 3:1, dok je Bajern deklasirao Arsenal u Minhenu 5:1, u mečevima osmine finala Lige šampiona.

Real je počeo furiozno i već u prvom minutu stvorio sjajnu šansu. Beznema je topovski šutirao sa 10-ak metara, ali je Rejna izvanredno odbranio.

Kazna je uslijedila sedam minuta kasnije, kada je Insinje dobio pas od Hamšika, vidio očajno postavljenog Kejlora Navasa i matirao ga preciznim udarcem sa skoro 30 metara. 

Ipak, to nije pokolebalo izabranike Zinedina Zidana, koji su izjednačili u 18. minutu. Karvahal je savršeno centrirao spoljnim dijelom stopala, a Benzema iz blizine zakucao loptu u mrežu. 

Francuz je u završnici prvog dijela propustio dobru šansu, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1.

Furioznoim igrom u prvih nekoliko minuta nastavka Real je prelomio meč. Prvo je Ronaldo asistirao Krosu za potpuni preokret, da bi nekoliko trenutaka kasnije Kazemiro evrogolm povisio na 3:1. 

Brazilac je uhvatio fantasičan volej 20-ak metara, Rejna je bio nemoćan.  

Do kraja je viđena po jedna dobra šansa na obje strane. Mertnes je sa penaltika neometan šutirao preko gola, dok je Marselo iskosa sa desne strane bio neprecizan, pa se rezultat nije mijenjao, tako da Real nazire četvrtfinale.

U Minhenu je Bajern očitao lekciju Arsenalu. Iako je na poluvremenu bilo 1:1, Bavarci su dominirali i u prvom dijela, a poveli su fenomenalnim golom Robena u 11. minutu. Holanđanin je projektilom sa ivice šesnaesterca savladao Ospinu.

Arsenal je praktično iz prve prave prilike izjednačio. Humels je oborio Sančeza u svom šesnaestercu, a Čileanac preuzeo odgovornost i iz drugog pokušaja matirao Nojera. 

Bajern je dodao gas u drugih 45 minuta i deklasirao rivala -  Levandovski je vratio vođstvo, da bi nakon toga na scenu stupio Tijago Alkantara. 

Postigao je dva gola i asistirao Mileru za ubjedljivih i konačnih 5:1.

Revanš mečevei igraju se u utorak, 7. marta u Napulju, odnosno Londonu.

Tok mečeva:

Kraj na oba meča.

89' Pukla je "petarda" u Minhenu, strijelac je Miler, na asistenciju Alkantare.

84' Uzvraća Real, Ronado je proigrao Marsela, koji je traljavo šutirao iskosa sa lijeve strane.

67' Mertens je promašio zicer, pošto je sa penaltika šutirao preko gola nakon pasa Kaljehona...

63' Furiozni Bajern, drugi gol Alkantare za 4:1. Španac je šutirao sa 16 metara, lopta je zakačila jednog igrača Arsenala i prevarila Ospinu.

56' I Bajern vodi 3:1, Alkantara je strijelac. Španac je savladao Ospinu, nakon lijepe kombinacije Alonsa i Levandovskog.

54' Real je poveo 3:1 evrogolom Kazemira. On je uhvatio volej sa 20-ak metara, Rejna je bio nemoćan.

52' Levandovski vraća vođstvo Bajernu. Poljak je pogodio glavom nakon centaršuta Lama.

49' Preokret Reala 2:1. Ronaldo je prošao po desnoj strani i uputio povratni pas, a Kros je ivice šesnaesterca udarcem po zemlji matirao Rejnu.

Počelo je drugo poluvrijeme u Madridu i Minhenu.

Kraj prvog dijela na oba meča.

42' Novi zicer za Real, opet Benzema. Proigrao ga je Ronaldo, Francuz je šutirao sa 12,13 metara, a lopta je okrznula stativu...

33' Levandovski je šutirao glavom preko gola, Arsenal je preživio...

29' Arsenal je izjednačio u Minhenu 1:1. Humels je srušio Sančeza u svom šesnaetsecu. Čileanac je preuzeo odgovornost, Nojer mu je odbranio udarac sa bijele tačke, ali je Sančez bio priseban i odbitak poslao u mrežu.

28' Još jedna velika prilika za Real, Ronaldo je sa 10,11 metara gađao preko gola nakon sjajne asistencije Modrića.

20' Real je izjednačio preko Benzeme. Karvahal je fenomenalno centrirao spoljnom, a Francuz sa pet, pest metara glavom poslao loptu u mrežu.

11' Roben je donio vođstvo Bajernu. Holanđanin je pogodio u svom stilu - ušao je sa desne strane u sredinu,a onda uputio projektil i pogodio gornji desni ugao golmana Arsenala.

8' Vodi Napoli, Insinje je dobio loptu u prostor, vidio je loše postavljenog Navasa i odlučio se za šut, golman Reala je bio nemoćan.

1' Real je u prvom napadu imao veliku šansu - Benzema je šutirao sa 10-ak metara, ali je Reina sjajno intervenisao.

Mečevi su počeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније