Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 02. 2017. 22:37 >> 22:48

LUDNICA NA "ETIHADU"

Siti u finišu slomio Monako, Atletiko završio posao

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Monako na "Etihadu" 5:3, dok je Atletiko Madrid pobijedio Bajer u Leverkuzenu 4:2, u mečevima osmine finala Lige šampiona.

Siti i Monako su odigrali spektakularan meč, koji je donio dva preokreta, promašen penal i fantastičan obračun Sehija Aguera i Radamela Falkaa koji su postigli po dva gola.

Siti je poveo u 26. minutu preko Sterlinga koji je krunisao kombinaciju Silve i Sanea, da bi gosti preokrenuli do odmora golovima Falkaa i Mbapea.

To je bio samo nagovještaj onoga što će se dešavati u nastavku. Falkao je u razmaku od 10 minuta prešao put od pakla do raja.

Prvo je promašio penal (Kabaljero mu uhvatio "živu loptu"), da bi se iskupio majstorijom, kada je otresao Stounsa i lobovao golmana Sitija za 3:2. Između toga se smjestio gol Aguera (2:2).

Ipak, u posljednjih 20 minuta "građani" su odigrali furiozno i postigli tri gola.

Prvo je Aguero iz voleja poravnao na 3:3, zatim je Stouns nakon kornera Silve preokrenuo na 4:3, a konačnih 5:3 postavio je Sane, nakon divne akcije Silve i Aguera.

U Njemačkoj su strijelci bili za nijansu manje rapsoloženi, ali je i na "Baj areni" viđen fenomenalan fudbal. Atletiko je praktično završi posao, a blistao je Kevin Gamerio koji je postigao gol, upisao asistenciju i izborio penal.

Gosti su poveli majstorijom Saula u 17. minutu, a prednost je duplirao Grizman osam minuta kasnije 2:0. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi domaćin preko Belarabija na startu nastavka vratio neizvjesnost.

Onda je Gameiro pokazao klasu, lako je u 58. minutu prevario Dragovića, koji ga je oborio u svom šesnaestercu. Francuz je sa bijele tačke povisio na 3:1.

Domaćin je devet minuta kasnije smanjio na 3:2 autogolom Savića (Moja loše intervenisao, a lopta pogodila našeg igrača i završila u mreži), ali je finišu Tores otklonio sve dileme oko pobjednika i vjerovatno putnika u četvrtfinale.

Revanš mečevi su 15. marta u Monte Karlu i Madridu.

Tok mečeva:

Kraj na oba meča.

84' Atletiko je praktično zavšio posao oko plasmana u četvrfinale - Tores je glavom matirao Lejna nakon centaršuta Vrsaljka sa desne strane 4.2.

81' "petarda" Sitija, izabranici Pepa Gvardiole igraju furiozno u finišu. Bila je to akcija u tri poteza. Silva je pronašao Aguera, koji je spojio sa golom Sanea 5:3.

77' Ludnica na "Etihadu", Siti opet vodi 4:3. Stouns se najbolje snašao nakon kornera i iz blizine poslao loptu u mrežu.

74' Siti se opet vratio i opet Aguero. Silva je centrirao iz kornera, a Argentinac uhvatio volej sa 6,7 metara, nije bilo spasa za Subašića 3:3.

66' Leverkuzen je smanjio na 3:2, nakon ubacivanaja sa lijeve strane, Moja je boksovao loptu koja je pogodila Savića i odbila se u mrežu.

61' Falkao se iskupio za promašaj sa bijele tačke i to na kakav način - otresao je jednog defanzivca Sitija, a potom šmekerski lobovao Kabaljera.

58' Siti je kazio Monakov promašaj. Aguero je pogodio nakon prodora i asistencije Sterlinga.

57' Gameiro je vratio dva gola prednosti. Francuz je prvo izborio penal, a potom preuzeo odgovornost i matirao Lejna sa bijele tačke.

51' Falkao je promašio penal, koji je sam izborio. 

49' Odmah u narednom napadu Gameiro je pogodio prečku.

48' Furiozan start Leverkuzena u drugom dijelu, Belarabi je pogodio nakon centaršuta Enrhiha 2:1.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela na oba meča.

43' Dobra prilika za Monako, Falkao je šutirao iskosa sa desne strane, lopta je pogodila spoljni dio mreže.

40' Monako je preokrenuo - Sidibe je uposlio Mbapea, koji je izašao sam ispred Kabaljera i sa 7,8 metara poslao loptu pod prečku.

32' Falkao je utišao "Etihad" 1:1. Fabinjo je fenomenalno centrirao sa desne strane, a Kolumbijac se poklonio u svom stilu.

28' Siti vodi 1:0, mrežu je zatresao Sterling nakon odlične kombinacije Silve i Sanea.

26' Atletiko je duplirao prednost, pogodio je Grizman, nakon asistencije Gameira.

23' Prvo pravo uzbuđenje na "Etihadu". De Brujne je zavrnuo sa desne strane, a Aguero je zakasnio za djelić sekunde...

17' Atletiko je poveo majstorijom Saula. Španac je prošao po desnoj strani, a onda sa ivice šesnaesterca plasirao loptu, Lejno je bio nemoćan.

12' Grizman je pokušao sa 10-ak metara, Leno je odbranio.

Mečevi su počeli.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније