Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 06. 2013. 17:07   >>  17:10 2

PRELAZNI ROK

Gazeta: Top 10 transfera ljeta

U većini evropskih liga počeo je prelazni rok, a italijanska Gazeta delo Sport napravila je izbor najboljih deset do sada realizovanih transfera. U društvu Nejmara i Radamela Falkaoa našao se i supertalenat Partizana Marković koji je prešao u Benfiku.

Na desetom mjestu je Fernando Ljorente (28) koji  je još u januaru završio sve sa Juventusom. Iza Ljorentea, mjesto je zaslužio Leo Baptistao koji bi trebalo da nadoknadi odlazak Falkaa u Monako. Brazilac je za sedam miliona eura napustio je Rajo Valjekano i prešao u Atletiko Madrid.

Pomenuti Marković je na osmom mjestu. Benfika ga je ugrabila za 10 miliona eura kupila 19-godišnjeg Lazara Markovića, koji je bio i želja Čelsija. Ni Mančester siti ne sjedi skrštenih ruku, pa su „građani“ angažovali Hezusa Navasa (27) iz Sevilje. Špancima su Englezi platili 20 miliona eura. Na šestom mestu je Velington (21) koji je iz Fluminensea došao u Šahtjor za devet miliona eura. Prema navodima Italijana, riječ je o jednom od najperspektivnijih ofanzivaca iz Brazila.

Za petu poziciju izborio se još jedan Brazilac i ponovo Siti. Fernandinjo (28) je za 40 miliona otišao iz ekipe iz Donjecka na „Emirejts“.  

Novi, stari francuski prvoligaš Monako ima ambiciju da odmah ide na titulu, a u tome će mu pomoći  Džejms Rodrigez. Kolumbijac (21) je za 45 miliona eura napustio Porto i otišao u Kneževinu. Iza Rodrigeza, na trećem mjestu liste top transfera je Mario Gece. Još jedan 21-godišnjak bi trebalo da opravda velika očekivanja. Napustio je Borusiju Dortmund i za 37 miliona eura otišao kod najvećeg rivala Bajerna. "Vicešampionska“ pozicija pripala je Radamelu Falkau. Kolumbijski napadač je u Monako došao za 60 miliona eura i biće najveća nada tima iz Kneževine.

Prvo mjesto pripalo je Nejmaru. Iako je od Falkaoa plaćen tri miliona manje, Brazilac (21) je prema mišljenju Gazete najveća zvijezda prelaznog roka. Došao je iz Santosa u Barselonu.

„Ako u Evropi potvrdi ono što je pokazivao u Brazilu gledaćemo superzvijezdu, jednaku Mesiju. To će biti izazov jer će igrati u istom timu“,  zaključak je u tekstu. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније