Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 03. 2017. 18:01 >> 17:46

ČEFERIN ISTAKAO

Malo zemalja u Evropi može organizovati SP

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin rekao je da u Evropi ima samo dvije-tri zemalje koje bi mogle da organizuju Svjetsko prvenstvo 2026. na kome će učestvovati 48 ekipa.

Međunarodna fudbalska federacija donijela je odluku od promijeni sistema takmičenja na Svjetskom prvenstvu sa 32 na 48 ekipa. Čeferin je, govoreći tokom posjete Fudbalskom savezu Češke, rekao da će biti teško naći mnogo zemalja koje su u stanju da obezbijede desetak ogovarajućih stadiona.

"Mislim da možda postoje dvije-tri takve zemlje u Evropi, ne više. Takvih zemalja nema u Africi, možda ih ima u Kini i SAD, i to je to. Biće zanimljivo, 48 reprezentacija je veliki broj", rekao je Čeferin.

Čeferin je ranije najavio da će Evropa tražiti od FIFA-e najmanje 16 mjesta za svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2026. Jedan od glavnih favorita za organizaciju Mundijala 2026. su Sjedinjene Američke Države.

Predsjednik UEFA-e je naveo da je dobro što je broj selekcija koje učestvuju na Evropskom prvenstvu povećan na 24.

"Bilo je dobro takmičenje. Mnoge male zemlje su se kvalifikovale i dobro prošle", rekao je Čeferin.

Naredni šampionat Evrope održaće se u nekoliko zemalja, a Čeferin je ponovio da bi volio da se broj zemalja domaćina ograniči.

"Dvije zemlje, nikako ne više", rekao je Čeferin i dodao da ogranizacija EP 2020. neće biti lak posao za UEFA. "To se neće ponoviti u budućnosti, barem ne dok sam ja tamo", naveo je Čeferin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније