Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Mina

21. 03. 2017. 20:00 >> 20:17

TUMBAKOVIĆ TVRDI

Duel sa Poljskom nije najvažniji

Fudbalskoj reprezentaciji Crne Gore duel sa Poljskoj je važna, ali nije najvažnija u kvalifikacijama, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković.

Crna Gora i Poljska odigraće u nedjelju utakmicu E grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstv u Rusiji. Tumbaković je kazao da su kvalifikacije takmičenje od deset utakmica u kojem je svaki bod bitan.

"Mali je fond bodova na raspolaganju i svaki bod je veoma bitan, bilo da se osvoji protiv Kazahstana, Jermenije, Danske. Naš cilj je da do kraja budemo u igri za plasman, nadam se da smo spremni za to. A kada bih morao da odgovorim na pitanje da li je ova utakmica najvažnija rekao bih da su sve podjednako važne", kazao je Tumbaković.

On je kazao da poljski mediji pozivaju reprezentaciju na oprez pred dolazak u Podgoricu, navodeći da isto razmišlja i njihov selektor.

"To samo pokazuje visok nivo profesionalnosti, jer dolaze na noge Crnoj Gori koja je savladala Dansku na strani i sa Rumunijom igrala neriješeno u Bukureštu. Tako da moraju da budu oprezni i mobilisani", rekao je Tumbaković.

On je, komentarišući status Mirka Vučinića, kazao da je u dobrom fizičkom stanju, mnogo boljem nego što je bio slučaj na prethodnim okupljanjima.

"Evidentno je da mu nedostaju utakmice. Vidjećemo kako će se ponašati na treninzima sa loptom i u određenim zadacima koje će dobiti. Imamo još pet treninga do utakmice i vidjećemo kako će se odvijati situacija kada je Vučinić u pitanju", kazao je Tumbaković.

Prema njegovim riječima, da se od dolaska u Podgoricu ništa nije promijenilo i da se niko od igrača nije povrijedio.

"Van tima su Žarko Tomašević i Marko Bakić, dok je Marko Baša došao samo da se javi na okupljanje. Sve ostalo je u najboljem redu, nadam se da će tako i ostati, jer ovakve stvari bi poremetile i mnogo jače ekipe od naše", rekao je Tumbaković.

Najveću prijetnju našoj selekciji sigurno će predstavljati as minhenskog Bajerna, Robert Levandovski.

Tumbaković ističe da su mnogi treneri spremili zamku za poljskog golgetera, ali malo ko je u tome uspio.

"Probaću i ja sa nekom zamkom, ali je pitanje da li će ona dati rezultat, jer se radi o vrhunskom napadaču. Poljska nije samo on, u pitanju je veoma disciplinovana ekipa koja je sigurno oprezna pred gostovanje u Podgorici", kazao je Tumbaković novinarima u trening kampu FSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније