Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

22. 03. 2017. 10:32 >> 20:19
3

SAVIĆ ZA PORTAL

Vratili smo vjeru u reprezentaciju

Poljska je najjača reprezentacija u našoj grupi, ali i Crna Gora ima svoje prednosti, prije svega jak domaći teren. Zato i mislimo da u nedjelju možemo doći do dobrog rezultata, kazao je u intervjuu za Portal RTCG, stub naše odbrane Stefan Savić.

 

„Sokoli“ će protiv Poljske u nedjelju na Gradskom stadionu odigrati utakmicu Grupe E petog kola kvalifikacija za Mundijal.

Savić kaže da bi svaki pozitivan ishod protiv Poljske bio bi dobar, jer se radi o najkvalitetnoj ekipi u našoj grupi.

„Neriješen ishod ili pobjeda za nas bi bili veliki uspjeh. Poljaci su izuzetno jaki, ali i mi imamo naše prednosti, prije svega domaći teren, zato i mislimo da je moguće ostvariti pozitivan rezultat“.

Stefan smatra da će mu u duelu protiv Poljske pomoći i činjenica što je ove i prošle sezone četiri puta igrao protiv Levandovskog  u Ligi šampiona.

„Sigurno da mi kao defanzivcu to olakšava posao. Bolje sam upoznat s njegovim kvalitetima nego ranije, ali isto tako moramo biti oprezni i skoncetrisani svi u posljednoj liniji jer je Robert jedan od najboljih svjetskih napadača“.

Naši fudbaleri su nakon četiri kola kvalifikacija drugi u grupi, s tri boda manje od Poljske, a Savić navodi kako mu je drago što se poslije dužeg vremena vratila vjera u našu reprezentaciju, dodajući da na odličnu atmosferu u ekipi nije uticao poraz od Jermenije.

„Ambijent u i oko reprezentacije je dosta bolji nego u prethodnom periodu svi smo zadovoljni. Takvu atmosferu smo napravili sami zbog dobrih rezultata u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Loš rezultat u Jermeniji uticao je malo na bodovno stanje u našoj grupi ali ne i na atmosferu u ekipi i euforiju u cijeloj Crnoj Gori“, precizirao je Savić.

Čeka nas šest finala

„Sokoli“ su, kako dodaje, svjesni da ne mogu prijetiti nijednoj reprezentaciji.

„Samo treba da se sjetimo starta kvalifikacija i kakva su nam bila očekivanja. Sada već poslije četiri utakmice razmišljamo o većim ciljevima. Svi smo zaboravili meč u Jermeniji jer nemamo puno vremena da se osvrćemo na to, jer nas u kvalifikacijama čeka šest finala, i moramo biti skoncetrisani maksimalno na svaki naredni meč“.

Upitan da li su ključni mečevi na domaćem terenu za plasman makar u baraž, Savić je rekao da treba ići korak po korak.

„Kao što se ne osvrćemo na Jermeniju, ne treba razmišljamo ni toliko unaprijed. Idemo utakmicu po utakmicu a o kalkulacijama možemo pričati tek u posljednja tri kola.  Još je rano i u ovoj grupi se može sve dogoditi jer su ekipe ujednačene i svaki kiks vas može odvojiti od baraža ili poslati direktno na Mundijal“.

Još boli poraz od Reala

Stefanov Atletiko prošle godine je stigao do finala LŠ gdje su nesretno poraženi ponovo od Reala. Na putu do Milana eliminisali su glavne favorite Bajern i Barselonu.

Ove godine žrijeb je bio naklonjeniji za Simeonove momke, pa će nakon Bajera u četvrtfinalu igrati protiv Lestera, a Stefan kaže da se u klubu još sjećaju finala s Realom.

„Poraz u finalu protiv Reala još boli. Kada izgubite na penale, osjećate da je to bilo nezasluženo ali to je fudbal. Sezonu u Primeri nijesmo žrtvovali zbog LŠ, već jednostavno nije se lako takmičiti s Barsom i Realom u kontinuitetu. Lakše je probiti se u LŠ nego doći do vrha Primere jer je veliki broj bodova u igri, a svi znamo koliki su budžeti Barse i Reala. Malo smo sporije počeli prvenstvo, sada smo već uhvatili ritam i cilj za ovu godinu je mjesto koje garantuje plasman u LŠ. Čeka nas duel s Lesterom, gdje bi mogli da se domognemo polufinala, a onda je sve otvoreno. Naravno da razmišljamo i o finalu“.

Stefan kaže da će protiv Lestera biti motivisan i zbog činjenice da je u prethodnoj rundi šampion Engleske izbacio Sevilju, za koju igra njegov veliki prijatelj Jovetić.

„Šteta što Stevan nije prošao u četvrtfinale. Mislim da su objektivno nezasluženo ispali. Međutim, neka posebna motivacija nije ni potrebna u Ligi šampiona, dovoljno što nastupate u najelitnijem takmičenju na svijetu“, zaključio je Savić.

Borislav Višnjić

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније