Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavila: M.M.Lj. [ Mina/Antena M ]

26. 03. 2017. 09:08   >>  08:44 12

SPEKTAKL POD GORICOM

Savić: Igraćemo kao u punom sastavu

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić poručuje da večeras u meču protiv Poljske računamo na naše igrače kao da su u punom sastavu.

 

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće danas u Podgorici sa Poljskom utakmicu E grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, prenos utamice pratite na TVCG 1.

Rival crnogorskih fudbalera je lider grupe, sa tri pobjede i remijem.

 Savić je, gostujući u emisiji Živa istina, rekao da je crnogorska reprezentacija spremna.

"Svi smo spremni, čekamo ovu utakmicu od novembarskog duela sa Jermenijom, svi smo tu utakmicu brzo zaboravili i počeli smo polako da se pripremamo za ovaj meč protiv Poljske. Naše glave, naša tijela su spremna i očekujemo da ćemo dati maksimum i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. I bod je pozitivan rezultat, ali igramo na našem terenu, i svi znamo koliko bi nam značila ta tri boda i uvijek vjerujemo da možemo na našem terenu, pred našom publikom, doći do pobjede bez obzira na to koja reprezentacija bila na suprotnoj strani", uvjeren je Savić.

Savića raduje što se, nakon dugo vremena, ponovo stvorila pozitivna atmosfera oko reprezentacije Crne Gore, kao i u samoj reprezentaciji.

"Ponovo imamo euforiju, a to nam je falilo, i nadam se da će trajati. Mnogo je bitna atmosfera, posebno u reprezentacijama, jer je, evo, prošlo četiri mjeseca od posljednjeg okupljanja i jako je važno da se održava atmosfera. Naš najveći kvalitet je zajedništvo", poručuje Savić.

Komentarisao je i činjenicu da se pred svaku utakmicu značajan broj igrača povrijedi, često i najvažnijih.

"Mnogo veće ekipe osjete izostanak igrača, a mi imamo nesreću da nam se ključni povrijede. To pokušavamo da nadomjestimo maksimalnim zalaganjem i zajedništvom. Svi znamo koliko je utakmica u Jermeniji bila bolna za nas, posebno za igrače, ali i za publiku. Mogli smo da napravimo veliki iskorak, ali opet smo dobili jednu veliku lekciju i vidjeli da je fudbal čudna igra. Prvo smo imali punu kontrolu nad utakmicom, a u drugom poluvremenu smo vidjeli Jermeniju u sasvim drugom izdanju. Teško smo se oporavili od tog šoka, ali idemo dalje, nemamo vremena za tugu, pred nama je mnogo utakmica", rekao je Savić.

Savić je pričao i o činjenici da Marko Baša, koji je sjajan u svakom segmentu igre, nije dogurao do nekog većeg kluba, poput Barselone.

 

"Marko je zaista odličan igrač, lider naše odbrane. Rijetko koji defanzivac ima onakve sposobnosti. Sigurno je zaslužio i da dogura do neke jače lige, ali opet napravio je svakako imrpesivnu karijeru i on je nama jedan od uzora. Možda su ga u napretku spriječile česte povrede, ali na to jednostavno ne možete da utičete", smatra Savić.

Osvrnuo se i na Mirka Vučinića.

"Mirko Vučinić je jako bitan igrač i igrač kakvog Crna Gora dugo nije imala. Proći će dosta vremena da se pojavi igrač sa njegovim kvalitetom. On potezom može da riješi utakmicu. Koljeno mu je bolje i nadamo se da nam može pomoći do kraja kvalifikacija jer svi znamo koliko nam je potreban", poručuje Savić.

Večeras za Poljsku igra i sjajni Robert Levandovski. Savić ne razmišlja puno o njemu.

"Radi se o jednom od najkvalitetnijih napadača današnjice, ali ne razmišljam puno o njemu, više razmišljam o nama i kako ćemo mi da postavimo igru. Kao mlađi sam imao dozu od straha od velikih igrača, ali sam navikao na te izazove. Svakako, Stefan Savić ne može sam zaustaviti Poljake, mora imati pomoć ekipe. Ako se ne branimo svi kao ekipa, ili ako ne napadamo svi kao ekipa, ne možemo se nadati dobrom rezultatu", smatra Savić.

Poljska je pred svojim navijačima savladala Dansku 3:2 i Jermeniju 2:1, dok je u gostima slavila protiv Rumunije 3:0. Jedini remi upisala je na gostovanju Kazahstanu 2:2.

Crnogorski fudbaleri pobijedili su Kazahstan 5:0 i Dansku 1:0, sa Rumunijom igrali su neriješeno 1:1, dok su poraženi od Jermenije 3:2.

Crna Gora i Poljska odigraće treći međusobni duel, nakon što su prethodna dva, 2012. godine, završena neriješenim rezultatom (2:2 i 1:1).

Poljska je neporažena na 11 utakmica, a na posljednjih 19 mečeva ima samo jedan poraz i to od Holandije u prijateljskom meču.

Selektor Ljubiša Tumbaković zbog povreda nije mogao da računa na Žarka Tomaševića, Marka Bakića i Marka Bašu, dok je i dalje neizvjestan nastup Stevana Jovetića.

Duel na stadionu pod Goricom počećeu 20 sati i 45 minuta. Rivali u E grupi biće i Jermenija i Kazahtsan, odnosno Rumunija i Danska.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније