Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 03. 2017. 22:40   >>  23:17 31

POLJSKA HITA KA SP

Hrabra Crna Gora pala u finišu

Fudbaleri Crne Gore poraženi su od Poljske u Podgorici 2:1, u utakmici petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Oslabljena Crna Gora je pratično cijeli meč igrala ravopravno sa jednom od najboljih selekcija u Evropi, ali su majstorije Levandovskog i Piščeka donijele velika tri boda Poljskoj koja hita ka Svjetskom prvenstvu.

Izabranici Adama Navalke imaju šest bodova više od naše selekcije i Danske, a do kraja je ostalo još pet kola.

Poljaci su prvi zaprijetili, već u trećem minutu. Grosciki je odlično šutirao iskosa sa lijeve strane, a Božović je odbio loptu u korner. Uzvratli smo u 10. minutu preko Bećiraja (sjajno odbranio Fabijanski), da bi gosti do kraja prvog dijela diktirali tempo i bili mnogo opasniji.

U 30. minutu su imali dobru šansu preko Zjelinskog, što je bio samo uvod u gol. Savić je faulirao Levandovskog na 20-ak metara od gola, a potom je as Bajerna namjestio loptu i majstorski izveo slobodnjak, Božović je bio nemoćan. 

"Sokoli" su prvi došli do šanse u nastavku, kada je Mugoša u padu sa 10,11 metara šutirao preko gola. A onda je Crna Gora u 59. minutu preživjela dvije velike prilike rivala u jednom napadu.

Prvo je Šofranac intervenisao praktično sa gol - linije, a potom je Pišček traljavo šutirao iz izgledne pozicije.

Tri minuta kasnije stiglo je izjednačenje - Mugoša je pogodio glavom sa nekoliko metara, nakon perfektnog centaršuta Kojaševića sa desne strane.

Uslijedio je odličan period igre naše selekcije, "voda je ušla u uši" Poljacima, ali to nažalost nijesmo iskoristili. U 71. minutu Šofranac je neometan glavom sa pet metara šutirao pored gola, nakon još jednog fenomenalnog centaršuta Kojaševića.

Kazna je stigla u 83. minutu. Zjelinski je proigrao Piščeka, koji se ubacio sa desne strane i lobovao Božovića 2:1. Lopta je od stative završila u mreži.

Do kraja je naš tim dao sve za napad, ušao je i Vučinić, ali je Poljska odbila sve nalete i stigla do pobjede.

U ostalim utakmicama E grupe Jermenija je pobijedila Kazahstan 2:0 dok su Danska i Rumunija igrale neriješeno 0:0.

Tok meča:

Kraj utakmice.

91' Vučinić je ušao u igru umjesto Marušića.

86' Đorđević je zamijenio Šćekića.

83' Poljska opet vodi, strijelac je Pišček. Zjelinski ga je proigrao, a igrač Dortmunda je lobovao Božovića iskosa sa desne strane. Lopta je od stative završila u mreži.

81' Prva izmjena u našem timu. Ivanić je zamijenio povrijeđenog Kojaševića.

71' Kakva šansa za Crnu Goru! Kojašević je opet idealno centrirao, ovoga puta iz kornera, a Šofranac neometan sa nekoliko metara šutirao pored gola.

62' Goool za Crnu Goru! Mugoša je pogodio glavom sa nekoliko metara, nakon perfektnog centaršuta Kojaševića sa desne strane.

59' Dvije velike šanse za Poljsku u jednom napadu. Prvo je Šofranac intervenisao praktično sa gol - linije, a potom je Pišček traljavo šutirao iz izgledne pozicije.

58' Vešović je odlično centrirao sa lijeve strane, Mugoša je u padu šutirao sa penaltika, lopta je otišla preko gola.

Treći žuti karton za Crnu Goru, sada je kažnjen Šofranac zbog prigovora.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Nervoza se uvukla u naše redove, Vešović je dobio žuti karton. Propustiće duel sa Jermenijom.

40' Vodi Poljska 1:0, majstorski je pogodio Levandovski iz slobodnog udarca. As Bajerna je prebacio živi zid sa 20-ak metara, Božović nemoćan.

Savić je zaradio žuti karton zbog faula nad Levandovskim. 

31' Velika šansa za Poljsku. Levandovski je proigrao Gorisckog, koji je centirao sa lijeve strane, ali je Zjelinski loše reagovao, iako je bio sam na nekoliko metara od gola, pa je Stojković otklonio opasnost.

15' Dobra šansa za našu selekciju - udarac Vešovića sa ivice šesnaeterca je skrenuo Bećiraj, Fabijanski je odbranio.

3' Prvi su zaprijetili Poljaci. Grosicki je šutirao iskosa sa lijeve strane, Božović je odbio loptu u korner. U nastavku, Glik je šutirao sa 10,11 metara pored gola.

Meč je počeo.

 

 

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније