Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Izvor: Spot klub [ Objavio O.Z. ]

29. 03. 2017. 12:28 >> 12:21

"GAUČOSI" 5. NA TABELI

Brazil siguran, kiks Argentine bez Mesija

Fudbaleri Brazila osmom uzastopnom pobjedom u južnoameričkim kvalifikacijama stigli su na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. Argentina je ugozila plasaman na Mundijal nakon poraza u Boliviji (2:0), Kolumbija je pobijedila Ekvador takođe sa 2:0 i izbila na drugo mjesto, dok Čile nije imao problema sa Venecuelom - 3:1.

Brazil je na "Korintijans areni" u Sao Paulu ubjedljivo savladao Paragvaj sa 3:0 i učvrstio se na prvoj poziciji na tabeli.

Poslije lijepe akcije i duplog pasa sa Paulinjom Kutinjo je u 34. minutu udarcem sa 20-tak metara donio prednost.

U 53. minutu Nejmar nije realizovao jedanaesterac, ali je napadač Barselone nešto kasnije, poslije solo akcije i pretrčanih više od 50 metara, istina uz pomoć jednog igrača Paragvaja, duplirao vođstvo svog tima.

Konačan rezultat postavio je Marselo u 86. minutu, a ponovo je asistent bio Paulinjo.

Peru je na "Nacionalnom stadionu" u Limi poslije preokreta pobijedio Urugvaj sa 2:1.

Karlos Sančez je u 30. minutu donio prednost gostima, Paulo Gerero je izjednačio četiri minuta kasnije, a trijumf koji Peru ostavlja u trci za odlazak na SP obezbijedio je Edison Flores u 62. minutu.

Urugvaj, kojem je ovo bio treći uzastopni neuspjeh u kvalifikacijama, od 76. minuta igrao je bez iskuljučenog Žonatana Uertea.

Bez suspendovanog Lea Mesija, fudbaleri Argentine doživjeli su četvrti poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pošto su u La Pasu izgubili od Bolivije sa 2:0 (1:0).

Golove za Boliviju dali su Arse u 31. i Moreno u 52. minutu, a Gaučosi su poslije dvije pobjede u nizu ponovo kiksnuli i ugrozili su mjesto na Mundijalu – peti su sa 22 boda, dva više od šestoplasiranog Ekvadora.

U drugom meču dana Kolumbija je slavila u Kitu nad Ekvadorom sa 2:0, a gosti su sve rešili već u prvom poluvremenu.

Već u 20. minutu Borha je izvanredno “spoljnom“ centrirao sa leve strane, a u kaznenom prostoru najsnalažljiviji je bio Hames Rodriges – 1:0.

Do kraja poluvremena Kolumbija je duplirala prednost, u 34. minutu Rodriges se našao u ulozi asistenta – sada je on centrirao sa leve strane, a gol je dao Kuadrado.

Kolumbija je druga na tabeli sa 24 boda, šest manje od Brazila, a Ekvador je šesti sa 20.

Čile je za 17 minuta nokautirao poslednjeplasiranu Venecuelu - 3:1. Aleksis Sančez je prelepim golom iz slobodnog udarca u 5. minutu načeo goste, da bi Esteban Paredes sa dva pogotka u 7. i 22. minutu domaćem timu obezbedio tri boda.

Konačan rezultat postavio je Hose Rondon u 63. minutu, a do kraja meča Sančez je propustio priliku da sa penala donese još ubedljiviji trijumf svom timu.

Čile se sa 23 boda izjednačio na deobi trećeg mesta sa Urugvajem, koji tokom noći gostuje Peruu, dok Venecuela ima svega 6 bodova.

Na Mundijal iz južnoameričkih kvalifikacija četiri tima ide direktno, a peti ide u plej-of.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније