Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 04. 2017. 16:09 >> 16:19

OBEZBIJEDIO TITULU

Seltik šesti put uzastopno šampion

Fudbaleri Seltika osvojili su danas, osam kola prije kraja prvenstva, šestu uzastopnu šampionsku titulu u Škotskoj, pošto su na gostovanju u Edinburgu pobijedili Harts sa 5:0.

Trostruki strijelac u današnjoj pobjedi bio je Skot Sinkler, a golove su postigli još Stjuart Armstrong i Patrik Roberts.

Ekipa Brendana Rodžersa je poslije 30 kola jedina neporažena u škotskom prvenstvu, ima 28 pobjeda i dva remija. Drugoplasirani Aberdin ima 61 bod.

Seltik je osvojio 48. šampionsku titulu u klupskoj istoriji.

Rodžers bi u debitantskoj sezoni na klupi Seltika mogao da osvoji tri trofeja, pošto je prošlog novembra osvojio Liga kup, a sa ekipom će 23. aprila igrati u polufinalu Kupa protiv velikog rivala Rendžersa.

Seltik je do sada tri puta u svojoj istoriji osvojio "triplu krunu", a posljednji put to je učinio u sezoni 2000-2001, kada je na klupi bio Martin O'Nil, u debitantskoj sezoni.

"Ova utakmica pokazuje kakvi su igrači bili tokom većeg dijela sezone, njihov stav, odlučnost i stil. Znali smo da će nam biti teško da pobijedimo pošto smo bili pod velikim pritiskom. Ovo je veliko dostignuće igrača. Energiju i glad sa treninga prenosimo na utakmice i iz perspektive trenera, to je sjajno. Navijači su podržavali ekipu od prvog kola. Svi imaju zasluge, igrači, stručni štab, klub i navijači", rekao je Rodžers sa Bi-Bi-Si (BBC).

Trostruki strijelac Skot Sinkler rekao je da je cijela ekipa odigrala nevjerovatno.

"Imamo još posla, sezona nije završena. Nastavljamo sa pobjedama, takav je mentalitet ovdje, da nastavimo. Idemo utakmicu po utakmicu, imali smo dobre rezultate i tako moramo da nastavimo", naveo je on.

Seltik je neporažen u sva tri domaća takmičenja u posljednjih 36 utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније