Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: S.V. [ Beta ]

16. 04. 2017. 21:49 >> 21:22

SVE OTVORENO

Murinjo se raduje pobjedi, Konte preuzeo krivicu

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da se raduje što je njegov tim pobijedio lidera Premijer lige Čelsi, ali da ne osjeća dodatnu sreću što je to njegov bivši klub.

"Mislim da nam je plan savršeno uspio. Mislim i da je uspio i u kupu (kada je Čelsi pobijedio 1:0), jer je bio identičan. Imali smo protiv sebe 11 koji su vrlo vrijedno radili za njih. To su vrlo brzi i kreativni igrači, a oni su ekipa koja najbolje igra kontranapade u zemlji. Kontrolisali smo ih vrlo, vrlo dobro, ali smo ih i napadali", rekao je Murinjo za Bi-Bi-Si.

Junajted je danas pobijedio 2:0, čime je trku za titulom učinio neizvjesnijom, a sebe ostavio u konkurenciji za osvajanjem četvrtog mjesta.

"Stvarno sam radostan. Molim vas, nemojte pogrešno da me razumijete, znam da vi volite priče. Nijesam srećan zato što je to Čelsi, nego zato što nam trebaju ova tri boda da bismo ostali u borbi za četvrto mjesto", rekao je Morinjo.

On je i poslije insistiranja novinara istakao da ne osjeća ni malo više zadovoljstva jer je pobijedio svoj bivši klub.

"Ne osjećam, ne osjećam. Pobijedili smo lidera, i nije bitno da li je to Čelsi ili ne. Zasluženo smo pobijedili, sa ubjeđenjem i rezultatom i nastupom u koji niko ne može da sumnja. Zbog toga sam zadovoljan. Mančester siti i Liverpul su stavili pritisak na nas, a mi smo dobili uz taj pritisak. Igrači su čudesni i borimo se do kraja za četvrto mjesto", rekao je Murinjo.

Trener Čelsija Antonio Konte preuzeo je na sebe krivicu za poraz.

"Mislim da sam je Mančester zaslužio pobjedu jer je pokazao više želje, motivacije i ambicije da dobije ovu utakmicu. Jednostavno je. Ja sam kriv zbog toga, jer u ovakvim situacijama je trener kriv zato što nije pronašao pravi način da motiviše igrače i donese im koncentraciju i želju da se dobije ovakva utakmica. To je greška trenera, a ne igrača", rekao je Konte.

Čelsijeva prednost na vrhu tabele sada iznosi četiri boda.

"Važno je da pogledamo u sebe i pronađemo pravo rješenje. Ponavljam da ova liga nije završena. Ima vrlo jakih timova, kao što je Totenhem, koji igra dobro, i u formi je i igra sa entuzijazmom. Imamo sjajnu sezonu i zato moramo imati sjajnu motivaciju sada. Nije uobičajeno da Čelsi osvoji titulu, jer smo počeli kao autsajderi. Moramo naći rješenja da ispunimo ovaj cilj, ali neće biti lako", rekao je Konte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније