Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

21. 04. 2017. 14:10 >> 14:46

UEFA TURNIR U PODGORICI

Poraz Crne Gore, BiH osvojila trofej

Ženska fudbalska U-16 reprezentacija Crne Gore poražena je nakon penala od Bosne i Hercegovine u posljednjem kolu UEFA razvojnog turnira u Podgorici i tako završile na drugom mjestu.

Regularni dio meča  na terenu Trening kampa FSCG završen je 1:1, a reprezentacija BiH je boljim izvođenjem jedanaesterca osvojila prvo mjesto na turniru i stigla do trofeja.

Izabranice Derviša Osmanovića odigrale su još jedan dobar meč i bile ravnopravne u borbi sa najboljom selekcijom na turniru. 

Bosanke su prve uspjele da pronađu put do mreže, pa su na odmor otišle sa golom prednosti. Dobru akciju u 31. minutu preciznim udarcem krunisala je Ena Taslidža.

Na selekcija odgovorila je nakon 15 minuta igre u nastavku preko Jelene Karlićić koja je fenomenalnim udarcem po zemlji sa 20 metara pogodila ugao gola gostiju.

Do kraja susreta izabranice Derviša Hadžiosmanovića pokušale su da dođu do pobjede ali nisu uspjele da slome otopr rivala, koji je u penal seriji imao više koncentracije i pogodio svih pet udaraca sa bijele tačke. Naša selekcija bila je precizna u samo četiri pokušaja sa „kreča“.  

BiH je u prethodna dva meča upisala pobjede. Savladala je Azerbejdžan 3:1 i Kazahstan 2:1.

Mlađa ženska kadetska reprezentacija Crne Gore je u prethodnom meču poražena nakon jedanaesteraca od selekcije Azerbejdžana (4:5), nakon što je regularnom toku završen rezultatom 1:1.

Naše fudbalerke su na startu UEFA razvojnog turnira savladale vršnjakinje iz Kazahstana sa 3:1.

Crnogorski selektor Hadžiosmanović je kazao da mu je žao što nije ostvarena pobjeda i osvojeno prvo mjesto na turniru.

"Pokušali smo da dođemo do pobjede sa kojom bi turnir završili na prvom mjestu, ali nismo uspjeli da još jednom nađemo put do mreže rivala. Izuzetno smo zadovoljni ovom generacijom djevojčica, koja će prije nego što započne kvalifikacije, imati priliku da odigra još dva turnira i adekvatno se pripremi za oktobar i preliminarnu rundu", rekao je Hadžiosmanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније