Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

21. 04. 2017. 15:20   >>  15:00

POLUFINALE SA ATLETIKOM

Butragenjo: Meč na "Bernabeuu" ključan

Direktor Real Madrida Emilio Butragenjo smatra da će u dvomeču sa Atletikom u polufinalu Lige šampiona ključan biti prvi duel na "Santjago Bernabeuu".

Današnjim žrijebom u Nionu odlučeno je da će se polufinalu Lige šampiona sastati se Real i Atletiko Madrid, kao i Monako i Juventus.

Bivši legendarni napadač "merengesa" istakao je da nije zadovoljan žrijebom.

"Srećni smo što smo na korak od finala, ali ovo je najteži protivnik za nas. Atletiko je ekipa koja iskoristi sve vaše greške. Imaju kvalitet u napadu, a ne primaju puno golova. Platićemo za svaku grešku", kazao je Burtagenjo.

Atletiko nikad nije eliminisao Real iz Evrope, a izgubio je međusobne duele u finalima LŠ 2014. i 2016. Ukupno su u Evropi odigrali sedam utakmica, a Real ima četiri, a "jorgandžije" samo jednu pobjedu.

"Svaka godina je drugačija, svaka utakmica je drugačija. Dobro se poznajemo. Atletiko sjajno koristi greške protivnika, ima odlične napadače, vrlo jaku odbranu koja prima malo golova. U ovakvim utakmicama jedna akcija može da sve riješi, koncentracija mora biti savršena", rekao je Butragenjo.

Real će ugostiti gradskog rivala 2. maja, dok je revanš sedam dana kasnije na "Visente Kalderonu", gdje "jorgandžije" nijesu primile gol u prethodnih devet utakmica u nokaut fazi LŠ.

"U teoriji revanš kod kuće može biti prednost, ali sve zavisi od rezultata u prvoj utakmici. Moramo biti vrlo čvrsti kod kuće, izboriti dobar rezultat kako bi mogli da se branimo na Kalderonu. Moramo odigrati dvije odlične utakmice, ako bude tako prolazimo dalje bez sumnje", dodao je direktor Reala.

Oba tima prije evropskog obračuna imaju obaveze u Primeri. Posebno težak vikend čeka Real koji igra "El Klasiko" sa Barselonom nad "Santjago Bernabeuu", meč sezone koji može da odluči šampiona.

Iako Atletiko u evropskim duelima sa Realom nemaju dobra skor, u domaćem takmičenju su stvari malo drugačije u posljednje vrijeme. "Kolčonerosi" protiv gradskog rivala su neporaženi u sedam od posljednjih osam utakmica u Primeri.

Atletiko će se na kraju ove sezone i preseliti na novi stadion, a u klubu žele da se od "Visentea Kalderona" oproste plasmanom u finale LŠ.

"Naši navijači i igrači su iskusili dva poraza u finalima protiv Reala i znaju kakav je osjećaj i šta je potrebno stići dotle - jako puno posla. Nadam se da ćemo se oprostiti od "Visentea Kalderona" kako taj stadion zaslužuje", kazao je direktor Atletika i bviši igrač Klemente Viljaverde.

Sličnu poruku imao je i vezista Saul Niguez.

"Najbolji mogući scenario, za veliki oproštaj od Kalderona", napisao je Saul na Tviteru.

Ovakav žrijeb znači da će četvrtu godinu zaredom makar jedan španski tim igrati u finalu.

Real je jedini tim koji je uspio da eliminiše Atletiko iz Lige šampiona posljednje tri godine (finala 2014. i 2016. i četvrtfinale 2015.).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније