Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: S.V. [ Beta ]

25. 04. 2017. 19:29   >>  19:03

NE ZANIMAJU GA TITULE

Murinjo: Postavljeni temelji za godine koje dolaze

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je taj fudbalski klub ove sezone postavio temelje za bolje godine koje dolaze.

Junajted je ove sezone osvojio Komjuniti šild i Liga kup, a plasirao se i u polufinale Lige Evropa. U finišu Premijer lige juri četvrto mjesto i plasman u Ligu šampiona. Na tu poziciju bi mogao da dođe ako bi u četvrtak pobijedio gradskog rivala Mančester siti.

Murinjo je, međutim, kazao da ga u ovoj fazi ne zanimaju titule, već da je fokusiran na izgradnju budućnosti.

"Nije bitno šta će se desiti u smislu osvojenih titula i pobjeda ili poraza. Uvijek sam osjećao da je ova sezona jako važna za mene, igrače i klub. Rekao bih da ova sezona može biti prva od narednih pet ili šest ili sedam. Može biti prva sezona od dobih godina. A realnost je i da smo u prvoj od boljih godina osvajali trofeje i da imamo šansu da uradimo dobre stvari", rekao je Murinjo u intervjuu za Skaj sports koji je objavljen danas.

"Ako bismo osvojili Ligu Evropa i u avgustu igrali evropski Super kup protiv pobjednika Lige šampiona, to bi bilo veličanstveno", dodao je on.

Murinjo je osvajao titule u Portugalu, Španiji, Engleskoj i Italiji. On je ocijenio da je rad na "Old Trafordu" najsličniji izazovima sa kojima se susretao u Real Madridu. On je okončao trogodišnju "sušu" trofeja Reala u prvoj sezoni na "Bernabuu" kada je u finalu kupa pobijedio Barselonu, da bi naredne sezone doveo klub do titule.

To su mu, međutim, bila jedina dva trofeja u Španiji, pošto je Barselona tada bila vrlo dominantna.

"Rekao bih da je ovo slično Real Madridu jer su u pitanju dva giganta koji se nalaze u teškom periodu. Kada odete u ovako veliki klub, osjetite dimenziju, pritisak i očekivanja. Ali, osjećate takođe i da klub nije spreman za tu vrstu očekivanja i onda morate da radite više, ali i da se borite više. Tako da bih moj dolazak ovde uporedio sa dolaskom u Real. Čelsi i Inter su klubovi drugačijih profila, kao i Porto", rekao je Murinjo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније