Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

29. 04. 2017. 23:36 >> 23:21

NAJBOLJI STRIJELAC EVROPE

Ronaldo oborio još jedan rekord

Real Madrid je danas na svom terenu, u 35. kolu španske Primere, savladao Valensiju sa 2:1, a meč je obilježio Kristijano Ronaldo.

Portugalac je u 27. minutu postigao prvi gol na meču kojim je oborio još jedan u nizu njegovih rekorda. Dani Karvahal je ubacio s desne strane, a Ronaldo je neometan glavom sa 7-8 metara poslao loptu u mrežu.

To je bio njegov 20. pogodak u ovoj sezoni španske LaLige, ali ono što je važnije, bio je to njegov 367. pogodak u šest najboljih evropskih liga (Engleska, Španija, Italija, Njemačka, Francuska, Portugal) čime je oborio rekord koji je dosad držao zajedno sa Džimijem Grejvsom.

Grejvs je u karijeri igrao za Čelsi, Milan, Totenhem i Vest Hem, a u 528 nastupa postigao je 366 golova. Za englesku reprezentaciju upisao je 57 nastupa i postigao 44 pogotka.

Poređenja radi, Ronaldo je odigrao 482 utakmice u dresovima Sportinga, Mančester junajteda i sada Reala, što znači da je uspio da obori rekord u 46 utakmica manje od Grejvsa.

Treći na vječnoj listi najboljih strijelaca šest najjačih liga nalazi se legendarni Njemac Gerd Miler sa 365 golova, a četvrti Lionel Mesi sa 345.

Imao je Ronaldo u 56. minutu sjajnu priliku i da popravi rekord iz penala, nakon što je Pareho u kaznenom prostoru povukao za dres Luku Modrića i skrivio kazneni udarac sa bijele tačke.

Mađutim, golman Valensije Dijego Alveš pročitao je Portugalca i treći put u karijeri mu odbranio jedanaesterac. Ronaldo je samo jednom uspio da mu postigne gol sa sa 11 metara.

Umalo je Ronaldo zbog tog promašaja postao tragičar meča, pošto je Valensija izjednačila u 82. minutu, sjajnim udarcem Pareha iz slobodnjaka, ali pobjedu Realu donio je Brazilac Marselo, golom u 86. minutu, i tako sačuvao prendnost "kraljevskom klubu" u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније