Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Mina ]

30. 04. 2017. 18:56 >> 18:53
4

1. CFL

Grbalj slavio pod Goricom

Vodeća Budućnost doživjela je poraz, dok je derbi 28. kola Telekom Prve crnogorske lige, u podgoričkom naselju Stari aerodrom, pripao fudbalerima Sutjeske.

Budućnost je pred svojim navijačima izgubila od Grblja 2:0 i doživjela drugi uzastopni poraz.

Ekipa iz Radanovića do desetog trijumfa ove sezonne došla je golovima Dragana Grivića u 34. i Srđana Ajkovića u 68.minutu.

Sutjeska je u gostima slavila protiv Mladosti 3:1, a do 12. trijufa vodili su je Bojan Božović u 25. i 53. i Igor Ivanović u 59. minutu.

Jedini pogodak za Mladost postigao je Zoran Petrović u 14. minutu.

Zeta je u Golubovcima pobjedila Dečić, golovima Aldina Adžovića u 3, Nikole Krstovića u 25. i Danila Pešukića u 86. minutu.

Bez pobjednika završen je duel Bokelja i Rudara, koji su u Kotoru igrali 0:0, dok je Lovćen na Cetinju savladao Petrovac 6:0 i devetim trijumfom ostao u trci za opstanak.

Do pobjede došao je golovima Srđana Lopičića u 13, Baća Nikolića u 18, Marka Đurovića u 35. i 90, Hulijana Montenegra u 47. i Ilije Martinovića u 63. minutu.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak ostvarila je i Iskra, koja je u Bijelom Polju savladala Jedinstvo 2:0.

Do pobjede, 11. ove sezone, došla je golovima Armina Bošnjaka u 14. i Rodoljuba Paunovića u 62. minutu.

Budućnost je, nakon 28. kola, prva na tabeli sa 51 bodom. Mladost je druga sa 47, dok su po 45 bodova osvojili Dečić, Sutjeska i Zeta.

TROFEJ RADIJA CG: Đalović i Vujović na čelu

Napadači Budućnosti, Radomir Đalović i Goran Vujović sa po deset golova dijele prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje, nakon 28. kola, imaju napadač Dečića, Vule Vujačić, Bojan Božović iz Sutjeske i Admir Adrović, koji je u prvom dijelu sezone nastupao za Mladost.

Po osam golova postigli su Milivoje Raičević(Budućnost), Igor Ivanović (Sutjeska) i Rodoljub Paunović (Iskra), dok su se po sedam puta u listu strijelaca upisali Zoran Petrović(Mladost) i Marko Đurović (Lovćen).

PO šest pogodaka postigli su Šaleta Kordić (Zeta,Grbalj), Edvin Kuč (Dečić), Anđelo Rudović (Petrovac), Pjeter Ljuljđuraj (Zeta), Marko Vuković (Rudar) i Alen Melunović (Rudar).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne dvije golgeter Sutjeske Goran Vujović i Marko Šćepanović iz Mladosti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније