Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavila R.B. ]

07. 05. 2017. 14:01 >> 14:23
10

IZ CRVENE ZVEZDE

Božović: Odlazim na vrijeme, kao gospodin

Dosadašnji trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je otišao zbog toga što misli da je najodgovorniji za loše rezultate u posljednje vrijeme.

"Od ovog momenta više nijesam trener Crvene zvezde. To je normalan čin s obzirom na rezultate u posljednje vrijeme, a za koje sam ja najodgovorniji. Trener mora da bude pošten prema sebi i drugima i da na vrijeme ode, kao gospodin", rekao je Božović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Zvezda je u subotu izgubila od Voždovca sa 3:2, poslije čega ima tri boda zaostatka za vodećim Partizanom na tabeli Super lige, tri kola prije kraja prvenstva Srbije. 

Božović je Zvezdu preuzeo u junu 2015. i prošle sezone je ekipu ubjedljivo vodio do titule šampiona. Crveno-bijeli su ove bili prvi od početka, ali ih je prestigao "vječiti" rival.

"Igrači moraju da ovo prihvate kao nešto pozitivno i iz ovoga izadju još jači. Cilj nam je bila dupla kruna, a mislim da nijesmo blizu tog cilja, eventualno možda osvojimo Kup. Moram da napravim stres u ekipi, a to je obično kad trener ode, ekipa može da pravi bolje rezultate. Partizan ove godine igra dobro i ne mislim da će ispustiti ovu prednost do kraja", kazao je Božović.

On je istakao da odluku nije želio da donese odmah poslije poraza od Voždovca u subotu uveče, već je sačekao da prenoći.

"Nijesam mogao da zamislim ovo, ali svejedno je da li čovjek ide tri kola prije kraja ili na kraju. Jednostavno, nijesam optimista po pitanju titule, mada je u fudbalu sve moguće", rekao je Božović.

Takođe, naveo je da se prijateljski rastao sa čelnicima kluba i da ga nijesu ubjeđivali da ostane jer su "prepoznali da nema razloga" za to.

Po njegovim riječima, ekipa je u "psihičkom minusu" zbog toga što je bila prva poslije regularnog dijela sezone i nešto je osvojila, a onda je morala ponovo "nešto da osvaja".

"Ekipa se zamorila. Nijesmo izdržali pritisak koji je u posljednje vrijeme bio na nama", rekao je Božović.

Upitan da li je, između ostalog, stanje u srpskom fudbalu razlog odlaska, Božović je kazao da ne želi da govori o tome i da "nije na njemu da analizira" i dodao: "Uvijek može bolje, ali neću o tome da pričam".

On je naveo da ga igrači "uopšte nijesu razočarali".

"Ako mi kažete ime jednog koji se nije borio i želio, složiću se. Nivo igre može da se komentariše, ali su svi dali maksimum kada je riječ o borbenosti", dodao je.

Na pitanje da li se kaje što je doveo nekog igrača, on je uz osmjeh kazao "rekao bih nešto", a potom dodao "nema kajanja".

Božović je zahvalio ljudima iz kluba "koji su mu omogućili da radi šta je on htio" i istakao da su samo "insinuacije" da je u lošim odnosima sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i naveo da je od njega imao 100 odsto podrške.

Upitan da li bi opet isto sve radio, odgovorio je: "Pametan se čovjek uči na tuđim greškama, a budala na svojim".

Božović nije mogao da odgovori na pitanje da li bi se vratio da ponovo bude trener Crvene zvezde.

"Tek sam otišao... Volim Zvezdu, a šta će biti dalje? Hoćemo li biti živi?", rekao je Božović.

Čelnici Zvezde će u toku dana odlučiti ko će privremeno voditi ekipu poslije odlaska Božovića. 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније