Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta; Objavio: B.V. ]

08. 05. 2017. 11:27 >> 11:03

ŽARDIM UOČI REVANŠA

Rani gol mijenja stvari

Trener fudbalera Monaka Leonardo Žardim rekao je da njegovu ekipu čeka težak posao protiv Juventusa, u revanšu polufinala Lige šampiona, ali da bi stvari mogle da se promijene ako u ranoj fazi utakmice njegov tim postigne gol.

 

Fudbaleri Monaka igraju u utorak od 20.45 u Torinu protiv Juventusa, revanš utakmicu polufinala Lige šampiona. U prvoj utakmici Juventus je pobijedio sa 2:0 golovima Gonzala Iguaina.

"Moramo da imamo mnogo samopouzdanja u utakmici protiv Juventusa, ali i pored toga, biće nam mnogo teško. Moramo da igramo fudbal kakav znamo. Ako postignemo gol rano, možda će se stvari promijeniti", rekao je Žardim.

Navijači i ekipa Monaka nadaju se da bi napadači Kilijan Mbape i Radamel Falkao mogli da budu bolji u revanšu nego u prvoj utakmici, u kojoj su propustili dobre prilike da savladaju golmana crno-bijelih Bufona.

Žardim je Mbapea ostavio na klupi u subotu protiv Nansija, a 18-godišnji napadač igrao je 10 minuta i bio je asistent kod trećeg gola u pobjedi od 3:0, dok je Falkao izašao 15 minuta prije kraja. Monako je u subotu ostvario devetu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, što je klupski rekord.

Monako je postigao 149 golova u svi takmičenjima ove sezone, od kojih je Mbape postigao 18 u posljednjih 20 utakmica.

Juventus će pokušati da se plasira u finale Lige šampiona drugi put u posljednje tri godine. Crno-bijeli u utakmicu ulaze poslije remija 1:1 sa gradskim rivalom Torinom. Trener Juventusa Masimilijano Alegri je odmorio nekolicinu prvotimaca u tom duelu, a bod ekipi donio je Iguain u nadoknadi vremena.

Iguain je izjednačio rekord Alesandra Del Pjera u sezoni 1997-1998 i Davida Trezegea (2001-2002) od 32 gola u sezoni u svim takmičenjima. Njih trojica su treći na vječnoj klupskoj listi.

"Protiv Monaka ćemo morati da igramo bolje nego što smo igrali u derbiju. Moramo da prikažemo sjajnu igru, da idemo na pobjedu i da ni ne razmišljamo o remiju", rekao je odbrambeni fudbaler Juventusa Aleks Sandro.

U ekipu Juventusa vratiće se Sami Kedira, koji je propustio prvu polufinalnu utakmicu zbog suspenzije.

Juventus je u finalu Lige šampiona 2015. godine izgubio od Barselone (1:3), a poslednju titulu prvaka Evrope osvojio je u sezoni 1996-1997, pošto je pobijedio Ajaks poslije penala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније