Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ O.Z. ]

22. 05. 2017. 11:00 >> 11:49
2

VELIKI TALENAT

Vezista Halmštada u dresu Crne Gore?

Fudbalska reprezentacije Crne Gore mogla bi da dobije novog člana. U pitanju je talentovani 18-godišnjak Sead Hakšabanović, vezista švedskog Halmštada.

Crnogorski selektor Ljubiša Tumbaković je za posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prventvo u Rusiji, protiv Poljske, u tim pozvao ofanzivnog vezistu bjeloruskog BATE-a, Mirka Ivanića, pa ne bi bilo iznenađenje da se među "sokolima" nađe novo ime.

Švedski mediji javljaju da postoji mogućnost da Sead Hakšabanović ne zaigra za A selekciju Švedske, već će obući dres Crnu Goru.

Prošlog decembra je objavljeno da je njegov otac razgovarao sa čelnicima Fudbalskog saveza Crne Gore o eventualnom nastupu za našu selekciju, a juče su mediji otkrili da će Hakšabanović biti pozvan za dvije utakmice koje se graju narednog mjeseca - prijateljski meč sa Iranom (4. jun) i meč sa Jermenijiom u kvalifikacijama za Mundijal (10. jun).

Tumbaković bi trebao da objavi spisak danas, pa će se znati da li su tačna pisanja medija.

Talentovani vezista, koji ima korijene u Crnoj Gori, Albaniji i na Kosovu, nastupao je za kadetsku (U16) i omladinsku (U17) reprezentaciju Švedske, ali ne i mladu selekciju, tako da ima pravo da obuče crnogorski dres.

U švedskoj javnosti su očekivali da će dobiti poziv za mladu reprezentaciju te zemlje, ali do toga nije došlo.

"Nemam nikakve informacije o pozivu za U21 reprezentaciju", kazao je Hakšabanović nakon meča sa Orebrom prošle subote.

Poziv selektora Hakan Eriksona je izostao, ali ne i Crne Gore, pišu švedski mediji.

"Crna Gora ima dobre igrače, tako da je to dobra prilika", naveo je Hakšabanović.

On je u zimskom prelaznom roku dovođen u vezu sa belgijskim Brižem, koji je navodno nudio čak 15 miliona eura, ali je uprava Halmštada tražila čak 25.

Hakšabanović je ove sezone odigrao svih 10 utakmica u švedskom šampionatu, a postigao je dva gola.

Narednog ljeta će najvjerovatnije napustiti Halmštad, a kako javljaju mediji u Švedskoj, neće imati prblema u odabiru novog kluba, pošto postoji interesovanja itajanskih i engleskih timova.

Ipak, Hakšabanović je uzdržan kada je u pitanju priča o budućem angažmanu.

"Najbolje je da sada ne razmišljam o tome. Ja ću se samo usresrediti na utakmice, a drugi će se pobrinuti za to. Ne bi bilo dobro da previše razmišljam o tome", kazao je mladi fudbaler.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније