Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 05. 2017. 12:26 >> 12:05
4

TUMBAKOVIĆ OBJAVIO

Hakšabanović na spisku za Iran i Jermeniju

Selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, objavio je danas spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Iranom i duel sa Jermenijom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Meč sa Iranom zakazan je za 4. jun, dok će se šest dana kasnije crnogorski fudbaleri sastati sa Jermenijom.

Tumbaković za mečeve sa Iranom i Jermenijom računa na 29. igrača, među kojima je i jedan debitant - Sead Hakšabanović iz švedskog Halmštada.

Na spisku su:

golmani: Mladen Božović (Zeta), Vukašin Poleksić (Vašaš, Mađarska), Danijel Petković (MTK Budimpešta, Mađarska) i Milan Mijatović (Dečić);

odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Filip Stojković (Minhen 1860, Njemačka), Adam Marušić (Ostende, Belgija), Nemanja Mijušković (Taraz, Kazahstan), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Rostov, Rusija), Marko Baša (Lil, Francuska) i Dušan Lagator (Čukarički, Srbija);

vezni red: Marko Janković (Partizan, Srbija), Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Bakić (Alkorkon, Španija), Aleksandar Šćekić (Genčeribirgli, Turska), Vukan Savićević (Slovan Bratislav, Slovačka), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Damir Kojašević (Vardar, Makedonija), Vladimir Jovović (Spartak Subotica, Srbija) i Sead Hakšabanović (Halmštad, Švedska);

napad: Stevan Jovetić (Sevilja, Španija), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Karlsrue, Njemačka), Luka Đorđević (Zenit, Rusija) i Mirko Vučinić (Al Džazira, UAE).

Tumbaković je kazao da su na spisku igrači koji su bili dio reprezentacije i u prethodnom periodu, sa izuzetkom Hakšabanovića.

"Gledali smo da, sa određenim izuzecima koji su neophodni, pozovemo igrače koji imaju značajnu minutažu u svojim klubovima i koji su u fizičkom i tehničkom tonusu na samom kraju sezone. Sve je podređeno rezultatu u duelu sa Jermenijom pa smo na taj način i pristupili sastavljanju spiska za ove dvije utakmice", rekao je Tumbaković.

On je, komentarišući utakmicu sa Iranom, kazao da je taj meč zamišljen kao kontrola za izuzento važan duel protiv Jermenije.

"Utakmica sa Iranom zamišljena je kao kontrolna pred onu koja je nama najvažnija i koju ćemo odigrati nekoliko dana kasnije protiv Jermenije. Prihvatili smo da igramo tu utakmicu kod kuće, želimo da napravimo jedan test i na neki način skratimo održavanje tonusa igrača kroz svakodnevne treninga. Dosta je razloga koji su nas opredijelili da dogovorimo odigravanje te utakmice i vjerujem da će ona dobro doći svima nama", rekao je Tumbaković.

On je naglasio da je bilo neophodno organizovati nešto duži pripremni period pred te dvije utakmice.

"Izuzetno je dug period između završetka liga i obaveza igrača u klubovima i odigravanja kvalifikacionih utakmica. Gotovo tri sedmice su u pitanju i to bi bila ogromna pauza u održavanju takmičarskog tonusa igrača. Znamo da je igračimo teško, ali smo se, pristupajući profesionalno, stručno i odgovorno kompletnoj problematici, odlučili se za duži prirpemni period nego što je to uobičajeno kako bi uradili sve što je u našoj moći da maksimalno spremni dočekamo duel sa Jermenijom", zaključio je selektor Tumbaković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније