Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 05. 2017. 19:16 >> 20:29

DRAMA NA "VEMBLIJU"

Hadersfild nakon 45 godina u PL

Fudbaleri Hadersfild tauna naredne sezone će igrati u Premijer ligi, pošto su u finalu plej-ofa Čempionšipa savladali Reding na "Vembliju" nakon penala 4:3 (nakon 120 minuta nije bilo golova).

U 120. minuta fudbala nije bilo mnogo prilika, pa su penali riješili pobjednika.

U penal seriji prvi je popustio Hadersfild. Hefele je promašio u drugoj seriji, ali je već u narednoj Liam Mur šutirao preko gola.

Odluka je pala u petoj seriji, Vord je odbranio udarac Obite, a Šindler donio veliku pobjedu "terijerima".

Pobjednički tim je današnjom pobjedom inkasirao preko 150 miliona funti.

Hadersfild se tako vratio u elitu nakon 45 godina, a ranije su Njukasl i Brajton izborili direktan plasman u Premijer ligu.

"Možemo da pružimo nadu mnogima. Manji klubovi mogu da nastave da vjeruju da mogu da ostvare nemoguće", rekao je predsjednik kluba Din Hojl.

Trener Dejvid Vagner će sljedeće sezone u Premijer ligi predvoditi tim protiv trenera poput Jirgena Klopa iz Liverpula, sa kojim je radio u Dortmundu. Oni su dugogodišnji prijatelji.

"Veoma sam srećan jer su, kada sam došao, ljudi govorili da nemam iskustva, da nemam iskustva u britanskom fudbalu, da nemam iskustva sa igračima i uvijek sam morao da se borim protiv toga. Dokazano je da je iskustvo važno, ali da nije presudno. To su srce i želja", rekao je 45-godišnji Vagner.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније