Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2017. 21:13   >>  20:55

MESIJU ZLATNA KOPAČKA

Lista najbojlih strijelaca Evrope

Barselona ove sezone nije uspjela da odbrani trofej u nacionalnom prvenstvu, ali je najveća zvijezda katalonskog kluba, Lionel Mesi, još jednom zaradio priznanje na individualnom nivou i okitio se titulom najboljeg strijelca Evrope.

Mesi nije uspio da zadrži prvo mjesto na listi strijelaca u Ligi šampiona u kojoj je ove sezone postigao 11 golova (pretekao ga je Kristijano Ronaldo sa dva gola u finalu), ali je partijama u Primeri zauzeo vrh liste najubojitih golgetera Starog kontinenta i osvojio "Zlatnu kopačku".

Argentinac je na 34 meča u Španiji postigao 34 gola i ta brojka je bila nedostižna za ostale napadače u najjačim ligama.

Iza njega su Edison Kavani iz PSŽ-a sa 35 i Holanđanin Bas Dost iz Sportinga, sa 34 pogotka. Siljede dva napadača iz Bundeslige - Pjer-Emerik Obemejang (Borusija Dortmund - 31) i Robert Levandovski (Bajern Minhen - 30), a po 29 puta mrežu se zatresli Hari Kejn (Totenhem), Luis Sarez (Barselona) i Edin Džeko (Roma).

U Ligi šampiona, petu sezonu uzastopno, najbolji strijelac je Kristijano Ronaldo sa 13 golova. Mesi je uz njega jedini dvocifren sa 11 pogodaka, po 8 su postigli Kavani i Levandovski, a listu on najboljih pet stijelaca kompletira Obemejang sa 7 pogodaka.

U Ligi Evrope najefikansiji su bili Džeko i napadač Zenita Brazilac Đulijano sa 8 golova. Napadač Atletik Bilbaa Aric Aduric je na drugom mjestu sa 7 golova, a po 6 puta u stijelce su se upisivali Aleksandre Lakazet (Lion), Henrik Mkhitarijan (Mančester junajted) i Kasper Dolber (Ajaks).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније