Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

AA [ Objavio: O.Z. ]

06. 07. 2017. 13:59   >>  13:31

LEGENDA GRADA

Maradona počasni građanin Napulja

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona postao je počasni građanin Napulja, za čiji je klub igrao sedam godina i ostvario velike uspjehe.

Maradona je u Napulj stigao 1984. godine, a zadržao se do 1991. godine. Povodom 33 godine od njegovog prvog dolaska u ovaj grad, u palati Grada Napulja organizovana je ceremonija.

Odlukom Gradskog vijeća Maradoni je dodijeljena povelja počasnog građanina Napulja, a uručio mu je gradonačelnik Luiđi de Magisitris, prenosi Anadolija.

“Maradonin dres sa broj 10 je nešto što nas danas sve ujedinjuje. Zbog toga mu se želim zahvaliti. Danas je zajedno sa nama najbolji fudbaler svih vremena i čovjek koji je učinio da se jedan san ostvari”, poručio je gradonačelnik Napulja.

Maradona je naglasio da je sebe od dana kada je prvi put kročio u Napulj uvijek smatrao dijelom ovoga grada.

Zahvalio se gradonačelniku i građanima Napolija.

“Niko me nije volio kao Napolitanci”, kazao je legendarni Argentinac.

Iako je Maradona za italijanski klub igrao prije četvrt vijeka, ljubav i simpatije prema ovom fudbaleru nikada nijesu prestale. To je pokazao i italijanski slikar Jorit Agoch nacrtavši Maradonin lik na jednom stambenom objektu u Napulju, koji je moguće vidjeti sa brojnih tačaka grada.

Maradona je za Napoli igrao u periodu između 1985. i 1991. godine. Za šest godina odigrao je 188 utakmica i 81 pogodak. Maradona je bio i ostao za vatrene Napolitance najveći sin Napulja i vječna, nedodirljiva legenda.

Priča kaže da je čak 20.000 glasača na lokalnim izborima koji su se održavali tih dana na glasači listić upisalo „Viva Maradona!“

Dvadeset i pet posto djece koje rođeno tih dana u Napolju dobilo je ime Dijego.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније