Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 06. 2013. 10:24 >> 10:28

JUVENTUS

Tevez je samo početak?

Dolazak Karlosa Teveza će naravno šanse ostalih italijanskih timova da se trkaju sa Juventusom svesti na puku teoriju. Međutim, i bez Argentinca, italijanski šampion je dominantan u Seriji A. Ambicije su mnogo veće, a na dovođenju Argentinca se neće zaustaviti.

Karlos Tevez stigao je u Juventus, pa su nade navijača uslišene, njihov tim je doveo napadača svjetske klase za kojim su vapili godinama. I ne samo to, u Torino je stigao Fernando Ljorente, kralj lavova iz Bilbaoa koji je klasičan napadač, pa će Konteu dati veći broj opcija u napadu.

Ono što je pominjano u protekle dvije godine koliko Juventus vlada Serijom A je da im za juriš na evropski vrh nedostaje nadad. U Pirlu, Markisiju, Vidalu i Pogbi imaju jedan od najboljih veznih redova Evrope, odbrana je praktično preslikana italijanska reprezentacija, o Bufonu da ne trošimo riječi.

Ali, Juventusu je, slaže se većina, potreban igrač koji će garantovati 20 golova po sezoni. Doduše, uz način na koji je Konte rotirao špiceve, treba reći da su oni odrađivali posao i da su često nepravedno kritikovani.

Dolazak Teveza značiće i revoluciju u napadu, jer Juventus nije odustao od Stevana Jovetića. Naprotiv, sada mogu da testiraju strpljenje Fiorentine, imaju dogovor sa igračem, spremni su da čekaju, što Toskancima ne odgovara. Jo-Jo želi samo u Juve, ponuda iz Engleske nema, Arsenal će uzeti Iguaina, Čelsi vjerovatno Kavanija, ostaje Mančester Siti, ali izgleda da Pelegrini ima neke druge mete.

Prije dolaska Jovetića, Juventus će morati da proda Matrija i Kvaljarelu, možda i samog Vučinića. Za te igrače ima interesovanja, ali su problem njihove plate. Juventusu bi mogla da se ponovi situacija sa Amaurijem, a i Jakintom koji su van tima, trenirajući sa strane zarađivali ogroman novac i čekali da im ugovor istekne.



Bilo kako bilo, za narednu sezonu su sigurni Ljorente, Tevez i Đovinko, svi ostali bi mogli u nekom trenutku ovog ljeta, čak i Vučinić da napuste klub. Ne zaboravimo, tu je i sjajni Gabijadini koji se vratio za pozajmice, on bi mogao da bude mamac za Jovetića, u paketu koji se nudi Toskancima.

Juče je zbog pregovora oko Teveza, pomjeren sastanak sa gradskim rivalom Torinom. Čeka se finalizacija posla oko štopera Ogbone čime će praktično svi štoperi reprezentacije biti u Juventusu.

Konte traži i levog spoljnog igrača, Siti je juče odbio da pozajmi Kolarova, ali Juve nije odustao. Osim Kolarova u igri je Kolumbijac Zuniga iz Napolija.

Klub bi trebalo da napusti Čileanac Isla, Juve ima pola njegovog ugovora, ali i vjerovatno neko od fudbalera sa klupe De Ćelje, Padoin i eventualno Martin Kaseres.

Uslov Kontea da ostane je bio da se stvori ekipa za napad na evropski vrh, Juventus jeste razbio Čelsi prošle jeseni, ali je protiv Bajerna pokazao da postoji primijetan jaz u odnosu na najbolji evropski tim.

Sa kakvom će ekipom dočekati jesen, ostaje da vidimo, ali su navijači uvjereni da je Tevez tek početak, tim prije što je kupljen za 9 miliona eura i 3 bonusa, koje će Juve sa zadovoljstvom platiti, ako Argentinac ispuni očekivanja.

(sportske.net)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније